PROTEST la COTROCENI: ”DE CE?”

Proteste Cotroceni
Proteste Cotroceni

Mai mulți oameni au ieșit la proteste, la Palatul Cotroceni. 

”Șase demonstrează și unul filmează” a comentat Ecaterina Andronescu, în emisiunea ”România 9”. La protestul de la Palatul Cotroceni este și Mihai Polițeanu, apropiat al Monicăi Macovei. 

Oamenii strânși în fața Palatului Cotroceni țin în mâini foi A4 pe care este scrisă întrebarea ”De ce?”. 

Ei sunt nemulțumiți că președintele Klaus Iohannis a desemnat-o premier al României pe Viorica Dăncilă, nominalizată de PSD-ALDE. 

[citeste si]

Președintele Klaus Iohannis a acceptat astăzi a treia propunere de premier a PSD-ALDE. Susținătorii președintelui se pare că nu înțeleg de ce președintele țării nu a respins nominalizarea PSD. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a dat explicații și argumente ce țin de Constituție și realitatea majorității parlamentare. 

Argumentele președintelui

Președintele a afirmat: ”Am reușit să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaj inclusiv pe rețele de socializare, sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente, sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe argumente legate de politica internă, sunt multe argumente legate de politica externă și de securitate a României, am ascultat și citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. Acum trebuie să decid, dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau. Decizia trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. Îmi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel