Protest la Budapesta împotriva lui Viktor Orban

Ungurii au protestat, vineri seară, în faţa Operei din Budapesta, împotriva premierului Viktor Orban, manifestanții exprimându-și îngrijorarea fața de politica Ungariei, dar și nemulțumirea față de "incompetența elitei politice".

Manifestanţii au fluturat pancarte prin care îl condamnă pe premierul Viktor Orban, a cărui popularitate a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele luni, în pofida a trei victorii electorale în 2014, scrie Mediafax.

Potrivit unui fotograf al AFP, aproximativ 5.000 de persoane au participat la protestul din fața Operei din Budapesta.

Protestatarii şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o politică prin care Ungaria se îndepărtează de Occident şi consolidează relaţiile cu Rusia.

"Ne îngrijorează faptul că Guvernul Orban expune Ungaria influenţei ruse", a afirmat Robert Gombkoto, un manager în vârstă de 61 ani, citând ca exemplu un împrumut de 10 miliarde de euro pe care Rusia l-a acordat Ungariei pentru extinderea centralelor sale nucleare.

Maniifestanţii au criticat, de asemenea, elita politică care conduce ţara deja timp de 25 de ani.

La sfârșitul lunii octombrie s-au derulat cele mai mari proteste din "era" Viktor Orban. Aproximativ 100.000 de persoane au protestat atunci pe străzile din Budapesta împotriva taxei pe internet propusă de guvernul FIDESZ, proiect abandonat ulterior.

Viktor Orban, care a fost ales în 2010 şi a câştigat alegerile legislative din aprilie, suscită nemulţumire în Europa şi în Statele Unite pentru reformele sale, considerate drept liberticide de către criticii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel