Protest la Bruxelles: manifestanții au venit cu tractoarele și au împroșcat jandarmii cu lapte

jandarmi_lapte_bruxelles_77674500
jandarmi_lapte_bruxelles_77674500

Sute de producători de lactate din mai multe ţări europene au protestat astăzi în centrul oraşului Bruxelles, la bordul tractoarelor, împotriva scăderii preţurilor la lapte în Europa. Manifestanții i-au stropit pe jandarmi cu lapte. 

Manifestaţia "1.000 de tractoare la Bruxelles" va afecta până marți după-amiază circulația în capitala Belgiei, au avertizat serviciile belgiene pentru trafic rutier. Este organizată de European Milk Board (EMB), confederaţia unor organizaţii ale producătorilor de lapte şi unor sindicate agricole din 14 ţări europene.

"Există foc pe piaţa laptelui. Situaţia unor producători de lactate europeni este dramatică. De mai mult timp, preţurile la lapte nu mai acoperă costurile de producere şi mii de producători au abandonat deja", explică EMB în comunicatul său prin care îndeamnă la manifestaţie.

Organizând protestului este  "de a atrage atenţia factorilor de decizie politică", care "trebuie să-şi asume responsabilităţile şi să adopte măsuri legislative eficiente pentru piaţă", adaugă comunicatul.

Manifestanţii au sosit la Bruxelles cu zeci de tractoare pe principalele autostrăzi care vin din Germania, Olanda şi Franţa, potrivit Centrului Oficial al Traficului Perex.

"Criza actuală, mai gravă decât cea din 2009, arată cât este de necesar să avem un sistem de control global al producerii", a reacţionat eurodeputatul socialist belgian Marc Tarabela, însărcinat de agricultură în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel