Protest la 25 de metri înălțime. Protestatarul este recidivist

oameni ai strazii
oameni ai strazii

În Zalău, județul Sălaj, un protest are loc la 25 de metri înălțime. Este vorba despre un beneficiar de la Adăpostul de Noapte din Zalău.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a ales să-și exprime nemulțumirile legate de Adăpostul de Noapte din Zalău, al cărui beneficiar este, urcându-se, luni seară, pe turnul de circa 25 de metri înălțime al unei centrale termice de cartier dezafectate, autoritățile convingându-l să coboare după circa două ore și jumătate de negocieri.

„În jurul orei 8.30, personalul Adăpostului de Noapte din Zalău ne-a anunțat că un beneficiar, în vârstă de 38 de ani, s-a urcat pe turnul centralei termice dezafectate din apropiere. Un coleg al nostru a făcut rost de numărul său de telefon, a reușit să ia legătura cu el, însă nu a putut să-l convingă să coboare”, a declarat, luni seară, Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

La scurt timp după ce protestatarul s-a urcat pe turn, la fața locului au sosit pompieri, cu o mașină cu scară, jandarmi, polițiști municipali și cei locali, dar și un echipaj SMURD, informează Agerpres.

Negocieri de peste 2 ore

De la înălțimea celor circa 25 de metri ai turnului, bărbatul și-a strigat nemulțumirile, legate în principal de faptul că trebuie să părăsească dimineața centrul, conform regulamentului de funcționare, dar și de modul cum sunt tratați de angajați oamenii străzii cazați în Adăpostul de Noapte. 

Un voluntar ce lucrează în cadrul centrului a precizat că adăpostul oferă condiții de cazare și masă decente, însă beneficiarii sunt nemulțumiți de faptul că, odată cu trecerea la orarul de vară, ei trebuie să părăsească locația dimineața, la ora 8.00, și se pot întoarce abia seara, la ora 19.30, după ce pe timpul iernii puteau sta toată ziua în centru.

Bărbatul care s-a urcat pe turn nu este la prima încercare de acest gen, el având mai multe tentative similare în anii precedenți.

După circa două ore și jumătate de negocieri, reprezentanții Adăpostului de Noapte au reușit să-l convingă pe protestatar să coboare, acesta fiind preluat de Poliția Municipală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel