Protest INTERZIS de Primăria București. "Vom merge în contencios"

Vineri, 13 octombrie, în jur de 50 de oameni - părinți cu copii, bicicliști, locuitori ai zonei Prelungirea Ghencea, vecini din localitățile Domnești și Bragadiru precum și prieteni din alte cartiere bucureștene - au ieșit la o plimbare colectivă pentru a-și exprima public nemulțumirea față de întârzierea proiectelor de modernizare a infrastructurii stradale din zonă.

Pentru că protestul a fost interzis de Primăria Capitalei și Primăria Bragadiru, participanții au mărșăluit în tăcere pe trotuar și au afișat mesaje adresate autorităților precum și șoferilor aflați în trafic, șoferi care au claxonat în continuu în semn de susținere.
 
Deoarece refuzarea de către autorități a drepturilor la liberă întrunire și liberă exprimare este ilegală, din punctul de vedere al reprezentanților Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupului Civic Inițiativa Domnești, măsurile de interzicere a marșului de protest plănuit inițial vor fi contestate în contencios administrativ.
 
Argument ironic
 
Argumentația refuzurilor pusă la dispoziție de cele 2 Primării a fost, în mod ironic, chiar lipsa infrastructurii: deplasarea participanților, chiar și pe trotuare, ar perturba traficul intens din zonă într-o zi lucrătoare, având în vedere și că pe alocuri acostamentul lateral, în lipsa trotuarelor, este impracticabil!
 
În ciuda restricțiilor primite de la autorități, participanții la plimbare au vrut să atragă din nou atenția publică asupra situației grave a traficului rutier și pietonal din zonă, în condițiile în care proiectul de lărgire a străzii și cel de realizare a Pasajului peste Centură la Domnești bat pasul pe loc de 11 ani. Mai mult, în luna septembrie, Primăria Capitalei a tăiat finanțarea proiectului de lărgire a străzii și a anunțat că nu a finalizat măsuratorile limitei administrative dintre București și Ilfov, necesare pentru viitorul Studiu de Fezabilitate, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupul civic Inițiativa Domnești.
 
[citeste si]
 
"Vineri, aceleași autorități locale care au refuzat cetățenilor dreptul la protest au detașat în zonă impresionante forțe de ordine, care au urmărit pas cu pas dar au și filmat participanții la plimbare. Precizăm că și de aceasta dată, ca și la precedentele acțiuni de protest organizate de locuitorii zonei, toți participanții au respectat pe deplin legislația in vigoare chiar dacă asta a presupus pe alocuri deplasarea prin șleaurile formate pe acostamentul lateral de pământ sau ocolirea stâlpilor de semnalizare rutieră înfipți în trotuarele și așa destul de înguste.
 
Mai mult, aceleași autorități au decis vineri seară să sacrifice timpul șoferilor ce se deplasau pe Șoseaua de centura a Bucureștiului pentru a fluidiza traficul de pe Prelungirea Ghencea. De asemenea, se pare că au fost deviate sau oprite pe traseu numeroase autobuze Ratb care în mod normal tranzitau zona. 
 
Dorim pe aceasta cale să le prezentăm scuze tuturor participanților la trafic care au avut de suferit în urma acestei decizii nefericite a autorităților și să le reamintim că situația zonei este cunoscută de cel puțin 11 ani fără a se urgenta nici acum soluționarea ei", au transmis Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupul civic Inițiativa Domnești.
 
"De asemenea, dorim totusi să mulțumim Brigăzii de Poliție Rutieră Bucuresti dar și Jandarmeriei Bucuresti si Ilfov care au avut grijă de securitatea tuturor celor care s-au plimbat vineri 13 octombrie pe traseul indicat", se mai arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel