Protest inedit la Jocurile Olimpice. Cum au apărut îmbrăcate sportivele germane la Tokyo

Protest inedit la Jocurile Olimpice. Cum au apărut îmbrăcate sportivele germane la Tokyo / Captură foto Antena 3 via CNN
Protest inedit la Jocurile Olimpice. Cum au apărut îmbrăcate sportivele germane la Tokyo / Captură foto Antena 3 via CNN

Sportivele din Germania au purtat costume dintr-o singură piesă în calificările de la JO 2020 de la Tokyo.

Ele au ales să poarte acest echipament, care le acoperea o mare parte din corp, pentru a sublinia libertatea de alegere a codului vestimentar. Hotărârea vine după ce echipa de handbal pe plajă a Norvegiei nu a vrut să joace în bikini, scrie Daily Mail.

Echipa formată din Sarah Voss, Kim Bui, Elisabeth Seitz, Kim Bui și Pauline Schaefer a menționat că au luat împreună această decizie și pentru a încuraja sportivele să poarte ceea ce le face să se simtă confortabil.

Sarah Voss (21 de ani) a spus că echipa a vorbit despre alegerea ținutei înainte de JO: 'Vrem să ne simțim extraordinar, vrem să arătăm tuturor că arătăm extraordinar'.

Amintim faptul că Norvegia a fost amendată cu 1.500 euro pentru că jucătoarele sale de handbal au purtat șort în loc de bikini la Campionatul European de Handbal pe Plajă. Federația Europeană de Handbal (EHF) a dat amenda pentru „îmbrăcăminte neconformă”, potrivit BBC. Jucătoarele norvegiene nu au dorit să mai poarte îmbrăcămintea sumară în timpul unui meci pentru medalia de bronz cu Spania care a avut loc în Varna, Bulgaria.

Un comunicat al EHF arată că o comisie disciplinară a impus o amendă de „150 de euro per jucătoare, pentru un total de 1.500 euro”. Sancțiunea europenilor a venit pentru că Norvegia a jucat cu șorturi „care nu sunt conforme cu reglementările pentru uniforma atleților definite în regulile de handbal ale Federației Internaționale de Handbal (IHF)”. Norvegia a anunțat că va plăti dacă jucătoarele vor fi amendate.

Ar trebui să fie la libertatea jucătoarelor în ce echipament joacă, spune partea norvegiană

Conducătorul federației Norvegiene, Kare Geir Lio, a spus că orice amendă va fi plătită, însă „ar trebui să fie la libertatea fiecăruia într-o legislație standardizată”. „Cel mai important lucru este să ai echipament în care atleții se simt comod”, a adăugat el. După decizia luată de jucătoare, NHF a transmis: „Suntem foarte mândri de aceste fete care în timpul Campionatului European și-au ridicat vocile și au anunțat că este destul! Noi vă suntem alături și vă susținem. Împreună, vom continua să luptăm pentru a schimba regulile pentru îmbrăcăminte, astfel încât jucătoarele să evolueze în orice haine se simt confortabil”. Citește continuarea știrii AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel