Protest inedit în Brașov. Angajații și patronii restaurantelor au ieșit cu păturile la „picnic” în Piața Sfatului / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un protest inedit a avut loc în centrul Brașovului.

Unitățile de alimentație publică din centrul Brașovului au trebuit să își strângă începând de astăzi terasele și să lase libere spațiile pietonale până la primăvară. Reprezentanții Primăriei Brașov au invocat în acest sens prevederile unui regulament, care însă în ultimii doi ani nu s-a mai aplicat.

Practic, în ultimele două ierni, proprietarii de terase din zona centrală au putut să își țină terasele deschise și iarna, ținând cont că existau și restricțiile COVID care limitau accesul în spațiile interioare. În acest sezon rece însă, edilii au decis să nu mai facă excepție.

Acest lucru i-a nemulțumit pe „cârciumari” și, fiindcă nu s-a ajuns încă la un consens cu edilii, mai mulți patroni și angajați ai unităților de alimentație publică au decis să inițieze un protest inedit în Piața Sfatului. Aceștia au întins pături pe jos și s-au pus ... la masă.

Înainte de începerea acțiunii, o parte dintre patroni au fost avertizați de către angajați ai Primăriei că protestul lor este ilegal și vor fi sancționați corespunzător.

Închiderea teraselor va însemna însă pierderi importante pentru restaurantele și cafenelele din Centru. În orașele importante din România și din afara țării există terase închise și pe timp de iarnă, pe când la Brașov „nu se dorește”, după cum au remarcat reprezentanții Asociației Comercianților din Piața Sfatului, conform bizbrașov.

TAROM anunță curse Brașov - București, deși aeroportul nu este gata. Vâlcu: O aiureală! Aeroportul din Tulcea este gata de un an şi nu ai trimis nicio cursă

În luna august, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc, anunța că Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022. Între timp, TAROM deja anunță că, de la finalul anului viitor, vor începe cursele aeriene Brașov-București.

"Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, director general CEO al TAROM, în cadrul discuțiilor avute luni cu Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, potrivit brașov.net.

Anunțul TAROM, "muniție" pentru ecologiști

Greenpeace România a criticat anunțul: ”În plină criză climatică, directorul TAROM anunţă că din 2023 vor începe zborurile pe ruta Bucureşti-Braşov, o distanţa de 166 de km ce poate fi parcursă în aproximativ 2-3 ore cu trenul. În comparaţie cu trenurile, impactul asupra climei generat de zborurile pe distanţe scurte este complet disproporţionat. Trenurile electrificate pe distanţe scurte în România sunt în medie de 15 ori mai eficiente din punctul de vedere al amprentei de carbon decât avioanele, care consumă enorm de multă energie şi ard 4 litri de kerosen pe secundă” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel