Protest în Republica Moldova. Se dorește BLOCAREA frontierei cu România

foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă

Agricultorii au ieșit din nou în stradă, fiind nemulţumiţi că nu toate revendicările le-au fost acceptate. Manifestaţia va începe în centrul Capitalei, acolo unde tractoarele lor sunt parcate de aproape două săptămâni. 

Agricultorii ies din nou în stradă, fiind nemulţumiţi că nu toate revendicările le-au fost acceptate. Manifestaţia va începe în centrul Capitalei, acolo unde tractoarele lor sunt parcate de aproape două săptămâni. 

Potrivit organizatorilor, fermierii intenţionează să se deplaseze cu tehnica agricolă până la vama Leuşeni pentru a bloca frontiera. Totodată, câţiva fermieri au mers de aseară la Vama Leuşeni. 

La protestul de azi li se vor alătura şi transportatorii, care sunt, de asemenea, indignați de politica fiscală pentru anul viitor. Șoferii au anunţat că la manifestația din piață vor participa în jur de 100 de persoane.

Săptămâna trecută, fermierii au ieşit în stradă pentru a cere autorităţilor să nu aprobe majorarea cotei TVA în agricultură de la 8 la 12% şi  să le fie achitate despăgubiri pentru porumbul şi floarea-soarelui afectate de secetă, în sumă de trei mii de lei pentru un hectar. 

După ce au obţinut menţinerea cotei TVA de opt procente, ei au mai cerut, pe lângă compensaţiile pentru secetă, demisia Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate, potrivit Publika.md



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel