Protest în Piața Victoriei. Manifestanții cer interzicerea consumului de carne. Chirieac: Și România are mâncătorii săi de gândaci / Daea: Îmi e greu să înțeleg cum unii solicită așa ceva

Sursă foto: Captură RTV
Sursă foto: Captură RTV

Un protest a avut loc, duminică seara, în fața Guvernului României.

Un protest a izbucnit, duminică seară, în fața Guvernului României. Manifestanții cer închiderea fermelor și reducerea consumului de carne. Petre Daea, ministrul Agriculturii, a intervenit telefonic la România TV și a comentat imaginile din Piața Victoriei:

„Am citit astăzi de ceea ce se întâmplă în Elveția, am putut constata acolo că Guvernul și Parlamentul elvețian nu sunt de acord cu o asemenea solicitare prin referendum, pentru că animalele au fost cele care ne-au adus hrana necesară și ne-au asigurat cele ce am consumat dintotdeauna. Foarte mulți copii nu au apucat să sugă la pieptul mamei și au fost crescuți cu laptele de vacă, un aliment polivalent. Sunt lucruri care nu se pot înțelege.

Îmi e greu să înțeleg ce vor oamenii, știindu-se că hrana este asigurată prin întoarcerea brazdei, prin creșterea animalelor, așa cum am făcut-o din generație în generație. Mâine particip la Consiliul de miniștri de la Bruxelles pentru a putea analiza care sunt căile pe care trebuie să le folosim în vederea asigurării hranei pentru populație. Cu hrana nu trebuie să ne jucăm. Îmi e greu să înțeleg cum unii dintre noi solicită așa ceva. Eu nu puteam să-mi imaginez acest lucru.

Dacă închidem fermele, de unde luăm hrana, cu ce ne alimentăm? Este greu de interpretat o asemenea cerință“, a conchis, la România TV, ministrul Petre Daea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Au dispărut fluturii, insectele și viermii din fructe: Aveai temă la școală să faci insectar / Or fi în crenvurști! / Erau grase, pline de proteine

Bogdan Chirieac: Uite că și România are mâncătorii săi de gândaci

Bogdan Chirieac, prezent în platoul emisiunii moderate de Ioan Korpos, a comentat, de asemenea, imaginile din Piața Victoriei:

„Salutăm acest protest. Uite că și România are mâncătorii săi de gândaci. E democratic, e un protest pașnic. Nu e doar în România, ci e și pe la case mai mari, mai civilizate și mai bogate, același tip de protest. Olanda e răvășită de proteste, fiindcă acolo Înalta Curte a cerut înjumătățirea numărului de ferme.

S-a ieșit în stradă cu închiderea fermelor și ca să se mănânce gândaci, dar nu s-a ieșit în stradă când era litrul de carburanți 10 lei sau cum e acum, 8 lei, nu s-a ieșit când s-au scumpit cu 100% produsele“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel