Protest în Piața Victoriei astăzi. ”Vom protesta până la căderea Guvernului”

Un nou protest tip #rezist va avea loc astăzi în Piața Victoriei, în același timp cu ședința de Guvern, de la ora 16:00. 

Protestul este organizat pe Facebook. Evenimentul se numește ”Pericol iminent de OUG coduri penale! Ieșim în stradă!”. Nu va fi un protest de amploare. Doar două sute de oameni spun că vor participa și o mie sunt interesați. Istoria recentă arată că mult mai puțini ajung și-n Piața Victoriei, în fața Guvernului. 

Protestul vrea să transmită un ”semnal clar” către premierul Viorica Dăncilă. Inițiatorii protectului spun că o eventuală modificare a Codului Penal și de Procedură Penală prin OUG ”nu va rămâne nesancționată”.

”Vom protesta până la căderea Guvernului” este avertismentul pentru Guvern al celor din #rezist dacă Executivul condus de Viorica Dăncilă va modifica Codul Penal prin OUG. 

”Toate informațiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de Guvern de la ora 16.00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare. Modificările pregătite servesc politicienilor inculpați, trimiși în judecată sau condamnați pentru a scăpa de răspundere penală. O astfel de modificare este fatală pentru statul de drept în România și va duce, cel mai probabil, la activarea articolului 7 din tratatul UE, transformând România în paria Europei. Consecințele pentru români și România sunt incalculabile pe termen lung: distrugerea statului de drept, periclitarea bunăstării românilor, slăbirea poziției României în UE și NATO, îndepărtarea de valorile democratice europene și virarea către spațiul estic al autocrației, sărăciei și abuzului de putere.” susțin cei care au inițiat mișcarea de protest. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel