Protest în lanțuri la o clinică din Pitești. De ce sunt acuzați medicii

spital
spital

Legat cu lanțuri de o gardul unei clinici private din Pitești, un tânăr de 21 de ani protestează, miercuri, față de un medic pe care îl acuză de malpraxis. Mai clar, tânărul acuză ginecologul că i-a omorât copilul la naștere. Ancheta în acest caz stagnează.

Tânărul, Florin Oprea, susţine că medicul este responsabil de moartea bebeluşului său, scrie Mediafax. Încă din octombrie 2011 anchetele zac şi se încearcă muşamalizarea cazului. Doctorul acuzat este lăsat să profeseze în continuare.

"Este un caz de un an şi jumătate şi nu mai ştiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai păţească ce am păţit eu şi soţia mea", a declarat tânărul protestatar, Florin Oprea, susținut și de soția lui, care atunci avea 18 ani.

"M-au băgat în operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit clar acest lucru", afirmă tânăra. Bunica bebeluşului acuză că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere.

Șeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeş, dr. Dan Manu a declarat "Băieţelul avea 3,5 kg la naştere. A fost o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nicio comprimare a craniului".

Poliţia Argeş şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti anunţau la acea vreme declanşarea unor anchete în acest caz. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Argeş anunţau atunci că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel