PROTEST în faţa Ministerului Finanţelor. 'Noi producem bani. Voi ce daţi?'

Circa 80 de sindicalişti reprezentanţi ai Sindicatului Naţional Loteria Română protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice. Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

Sindicaliştii au pancarte pe care scrie 'Noi producem bani. Voi ce daţi?', 'Dacă doriţi competenţă, oferiţi-ne decenţă', 'Cu 30 de ani vechime avem minim pe economie într-o mare companie Loteria Română', 'DA. Închideţi agenţiile Loto în ziua de Paşti', 'Angajaţii TESA din Loterie au salariul minim pe economie', '82% din angajaţii din companie plătiţi cu minim pe economie'.

Protestul a început la ora 11:00, iar la 11:30 o delegaţia a sindicaliştilor, condusă de preşedintele SNLR, Ion Carapit, a fost chemată la discuţii cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

[citeste si]

Sindicaliştii vor protesta şi miercuri şi joi, în intervalul orar 11:00 - 13:00, dar şi în perioada 3-6 aprilie, în acelaşi interval orar.

'Membrii Sindicatului Naţional Loteria Română protestează faţă de refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului. Având în vedere că, prin legea bugetului de stat, au fost eliminate constrângerile pentru companiile care înregistrează profit şi nu au arierate, practic există premisele unei negocieri reale, în vederea unei decomprimări a grilelor de salarizare la nivel de companie', se precizează în comunicatul citat. Potrivit sursei citate, 84% dintre salariaţi (2.088 angajaţi, între care se afla toate categoriile, de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie deşi Loteria Română înregistrează un profit substanţial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel