Protest în faţa Ministerului Educaţiei

Marţi, 18 iulie, peste 50 de persoane protestează în faţa Ministerului Educaţiei, faţă de rasismul la adresa romilor din sistemul de învăţământ, după ce mai mulţi copii romi din orchestra Asociaţiei Matias din Jilava au fost acuzaţi de furt cu ocazia unui spectacol la Palatul Copiilor, relatează Agerpres.

"Încă un caz de discriminare în secolul 21 îşi spune cuvântul, cred că trebuie ca autorităţile centrale să ia o măsură în acest sens. Aşteptăm ca persoana care a comis o astfel de infracţiune să fie pedepsită sau, eventual, dată afară din sistemul de educaţie. Sistemul de educaţie nu trebuie să permită sau să mai permită ca astfel de cadre didactice să fie prezente în sistemul de educaţie naţională", a declarat, marţi, Dănuţ Dumitru, directorul pe Advocacy în cadrul Fundaţiei Roma Educational Fund Romania, prezent la protest, potrivit sursei citate.

El a precizat că există aproape zilnic situaţii de segregare în majoritatea şcolilor în mediul rural. "Segregarea propriu-zisă înseamnă copii care nu sunt bine pregătiţi, şi în special romii sunt cei care sunt segregaţi, şi de fiecare dată ne întrebăm de ce nu sunt mai buni pe piaţa forţei de muncă", a spus Dănuţ Dumitru.

Acesta a cerut ca Ministerul Educaţiei să facă o anchetă proprie pentru a vedea care a fost situaţia reală de la Palatul Copiilor şi să ia măsuri faţă de profesorul care i-a acuzat pe copii că au furat.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel