Protest în faţa Ministerului Educaţiei. Elevii îi cer lui Ponta să intervină

predicativa_
predicativa_

Zeci de părinţi şi elevi protestează la această oră în faţa Ministerului Educaţiei. Elevii îi cer premierului Victor Ponta şi ministrului Liviu Pop schimbarea baremului de la evaluarea naţională, proba la Limba şi Literatura Română. "Problema subiectivei", cum a fost denumit scandalul pe internet, a stârnit reacţii puternice din partea părinţilor, iar petiţia online a strâns deja peste 30.000 de semnături.

Elevii prezenţi în faţa Ministerului i-au cerut premierului Victor Ponta să vină şi să vorbească cu ei pentru a rezolva situaţia. Problema a fost abordată astăzi şi în şedinţa de Guvern. Ponta a propus ca în cazul în care un elev nu poate intra la liceul dorit din cauza celor 6 sutimi, acetea să fie acordate ulterior.

Inspectorul Judeţean de la Sălaj, marcel Lucaciu, a spus că profsorii din judeţ vor stabili autonom modul în care vor corecta. Fiecare profesor va decide după cum consideră dacă a fost predicativă sau subiectă la subiectul incriminat.

Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat, că "am primit multe telefoane cu privire la acest subiect de la părinţii elevilor care au susţinut proba, dar, cu toată părerea de rău, nu putem susţine luarea în considerare a unor răspunsuri eronate. În urma consultărilor cu specialişti în domeniu, considerăm că baremul a fost corect stabilit şi nu există nimic interpretabil la nivelul programei clasei a VIII-a".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel