Protest în fața Comisiei Europene. "Fermierii Români merită respect!"

Protest în fața Comisiei Europene. "Fermierii Români merită respect!" / Foto: Facebook Asociația Forța Fermierilor
Protest în fața Comisiei Europene. "Fermierii Români merită respect!" / Foto: Facebook Asociația Forța Fermierilor

Fermierii români vor protesta în fața Comisiei Europene.

O delegaţie a Asociaţiei Forţa Fermierilor (AFF) se află, în aceste zile, la Bruxelles pentru a trage un semnal de alarmă în faţa Comisiei Europene şi Parlamentului European cu privire la situaţia grea în care se află reprezentanţii sectorului agroalimentar din România.

"Astăzi, 29 martie 2023, delegaţia AFF va afişa un banner în faţa Comisiei Europene pe care este înscris mesajul: "Fermierii Români merită respect!"(Romanian Farmers deserve respect!). A fost ales acest moment deoarece pe 30 martie are loc o întrunire tehnică la nivelul Comisiei Europene pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România", se arată într-un comunicat al asociaţiei remis miercuri Agerpres.

Motivul deplasării delegaţiei oficiale a Asociaţiei Forţa Fermierilor la Bruxelles



Decizia iniţială din data de 20 martie a fost ca dintr-un buget de 56 de milioane de euro, Polonia să primească 30, Bulgaria 16, iar România 10. Reprezentanţii asociaţiei susţin că "suma totală este o jignire" pentru efortul făcut de fermierii din estul Europei iar, evident, împărţirea acestei sume este, în mod evident, în defavoarea României, încă o dată.

"Acesta este motivul deplasării delegaţiei oficiale a Asociaţiei Forţa Fermierilor la Bruxelles. Am considerat că înainte de întâlnirea Comisiei de pe 30 martie trebuie să dăm un semnal că fermierii români merită respect la Bruxelles", a spus Daniel Radu, membru AFF.

"Este momentul să dăm un semnal clar aici, în capitala Uniunii Europene"



Un alt membru AFF transmite că fermierii români au fost în prima linie a efortului european de ajuta Ucraina, iar acest efort trebuie recunoscut de oficialii europeni. "Este momentul să dăm un semnal clar aici, în capitala Uniunii Europene. Fermierii români au fost în prima linie a efortului european de ajuta Ucraina. Fermierii români au făcut sacrificii, au renunţat la venituri şi marje de profit. Acest efort trebuie să fie recunoscut şi apreciat", a spus Gabi Corodeanu, membru AFF.

Pe lângă acţiunile publice menţionate, delegaţia AFF are programate întâlniri cu europarlamentari români şi, de asemenea,
acordarea de interviuri pentru reprezentanţii mass-media de la Bruxelles. Un alt moment important va fi prezentarea aceluiaşi mesaj public şi în faţa organizaţiei europene a fermierilor COPA-COGECA pentru a solicita un tratament egal, al tuturor fermierilor români, în susţinerea, la nivel european, a intereselor legitime ale sectorului agroalimentar naţional.

"În condiţiile în care cotizaţia la COPA-COGECA este plătită, integral din bani publici, pentru ca doar o parte minoritară a mediului asociativ să facă parte din această structură, considerăm că este o discriminare şi o jignire la adresa majorităţii fermierilor români. COPA-COGECA mai are încă multe de făcut pentru fermierii români ca să merite plata cotizaţiei, doar pentru unii, din banii tuturor românilor", a spus Vlad Macovei, preşedintele AFF.

Costurile deplasării delegaţiei de fermieri la Bruxelles sunt susţinute, din fonduri proprii, de Asociaţia Forţa Fermierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel