Protest în Belarus, cu mii de oameni. Zeci de arestați, printre care și o bătrână

Forţele de securitate din Belarus au reţinut sâmbătă zeci de protestatari, după ce mii de oameni s-au adunat din nou, sâmbătă, în centrul oraşului Minsk, pentru a cere demisia preledintelui Alexander Lukaşenko. 

Belarus este zguduită de proteste masive după ce Alexander Lukaşenko a fost desemnat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din 9 august.

El a negat trucarea alegerilor şi a respins acuzaţiile privind folosirea forţei pentru a opri protestatarii. De asemenea, Lukaşenko acuză Occidentul că a pornit o campanie împotriva lui.

Sâmbătă, pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un ofiţer mascat smulge un steag roşu şi alb din mâinile Ninei Baginskaya, o activistă în vârstă de 73 de ani, care a devenit o figură centrală a protestelor după ce s-a luptat cu poliţia luna trecută.

În filmări, poliţiştii sunt văzuţi cum o bagă pe bătrână în dubă, dar ulterior, presa locală a scris că a fost eliberată.

Protestatarii au folosit steagul roşu şi alb pe care Belarus l-a adoptat după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991, înainte ca Lukaşenko să restabilească versiunea sovietică patru ani mai târziu, scrie Reuters.

Şase jurnalişti au fost reţinuţi la mitingul de sâmbătă, dar au fost eliberaţi imediat, potrivit Asociaţiei Jurnaliştilor din Belarus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel