Protest legile Justiţiei: UPDATE 2. Protestul s-a mutat la Parlament

UPDATE 2. Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei au ajuns în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva schimbării legilor Justiţiei.

Jandarmii nu le-au permis accesul pe partea carosabilă şi unii dintre protestatari au fost nemulţumiţi, îmbrâncindu-se cu oamenii legii.

'Am stabilit o zonă de siguranţă şi nu li se permite accesul acestora pe partea carosabilă. Noi îi îndreptăm pe zona parcului Izvor, nu au fost incidente majore, au fost discuţii', a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. Acesta a precizat că şi în momentul plecării în marş, jandarmii au încercat direcţionarea acestora pe trotuar pentru a nu bloca circulaţia maşinilor pe traseu, la o oră de vârf şi în condiţii atmosferice neprielnice care fac traficul auto dificil.

--------------------------------

Peste 2.500 de manifestanţi au plecat în marş spre Parlament, din Piaţa Victoriei, pentru a protesta astfel împotriva schimbării legilor Justiţiei.

În faţa Palatului Regal, oamenii au ţinut un moment de reculegere. Traficul rutier a fost reluat pe Calea Victoriei până la strada Dem I. Dobrescu.

---------------

În jurul orei 18.00, Poliţia rutieră a anunţat închiderea Bulevardelor Kiseleff şi Aviatorilor, de la str. Arhitect Ion Mincu şi statuia Aviatorilor, sensul spre Piaţa Victoriei, ca urmare a protestului din Piaţa Victoriei împotriva schimbării legilor Justiţiei.

Aproximativ 1.000 de manifestanţi, potrivit unor surse, s-au adunat duminică seara, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva schimbării legilor Justiţiei. Apelul a fost transmis pe paginile de socializare şi intitulat după discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011:

'Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul'. Oamenii au venit cu steaguri, pancarte şi vuvuzele. Organizatorii au anunţat că protestul va continua cu un marş către Casa Poporului, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Naţiunilor Unite - Parlament Hai să fim cu toţii în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt, au scris organizatorii pe pagina de socializare. Proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din ţară, dar şi din Diaspora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel