Protest ÎMPOTRIVA lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare: De joi nu mai putem strânge gunoaiele

Protest ÎMPOTRIVA lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare: De joi nu mai putem strânge gunoaiele
Protest ÎMPOTRIVA lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare: De joi nu mai putem strânge gunoaiele

Mai mulți angajați ai Romprest au ieșit în stradă și cer Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante.

Potrivit România TV, în Piața Victoriei are loc un protest al companiei Romprest. Aceștia cer Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante pentru a mai putea oferi în continuare servicii de salubrizare a sectorului.

Sorin Velicu, directorul operațional al Romprest, a vorbit despre aceste probleme: 

„E o acțiune de conștientizare prin care readucem în atenția primăriei că mai sunt cinci zile până când, conform notificărilor, noi nu vom mai avea bani pentru a mișca aceste mașini din garaj, a strânge deșeurile și a face salubrizare pe raza Sectorului 1. Suntem în imposibilitatea de a plăti salariile, de a ne plăti furnizorii de servicii care ne ajută și nu înțelegem din ce cauză se întâmplă acest lucru, mai ales că nici comenzile suplimentare, de anul trecut, nu sunt plătite. 90% din ceea ce am prestat nu este plătit sistematic din facturile curente.

Am participat la toate întâlnirile pe care Primăria le-a stabilit, inclusiv prin hotărâre de Consiliu, am fost la toate întâlnirile respective, am explicat, toată lumea a spus că a înțeles, dar observăm că nu reprezintă decât o tergiversare a plății serviciilor. De joi nu vom mai putea ieși la program. Noi așteptăm, totuși, pentru că acele servicii au fost prestate, confirmate și facturate să fie plătite pentru a putea continua prestarea serviciului.

E obligația Primăriei să asigure finanțarea serviciului de salubrizare și noi să asigurăm continuitatea serviciului, dar nu o putem asigura atâta timp cât, de șase luni de zile noi finanțăm integral prestarea serviciului de salubrizare pe Sectorul 1, cu rezultatele pe care le aveți și pe care populația trebuie să știe că începând cu ziua de joi, nu va mai beneficia de ea, datorită aleșilor locali și a Primăriei Sectorului 1, care nu finanțează serviciul de salubrizare pe raza acestui sector. Ne cerem scuze locuitorilor pentru că nu mai putem susține această prestare a serviciului din resursele proprii și creditele bancare. În prezent, Primăria e datoare cu peste 100 de milioane de lei, cu termenele de scadență trecute. Din păcate, se pare că nu se înțelege acest aspect, iar obligația principală de finanțare a Primăriei, față de serviciul de salubrizare, devine aproape un obiectivde neatins“, a precizat Sorin Velicu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel