Protest împotriva lui Biden. Lider al unei grupări extremiste, ARESTAT

Cu două zile înainte de protestul anunţat împotriva validării lui Joe Biden ca preşedinte al SUA, un lider extremist de dreapta a fost arestat la Washington. 

Henry "Enrique" Tarrio, în vârstă de 36 de ani, din Miami, a fost arestat luni, sub acuzaţia de distrugere de proprietate, în legătură cu un incident produs în decembrie, a precizat poliţia metropolitană. Potrivit cotidianului Washington Post, a fost vorba de incendierea unui afiş "Black Lives Matter" furat dintr-o biserică metodistă.

În momentul arestării, Tarrio avea asupra sa două cartuşiere de mare capacitate şi un dispozitiv de alimentare. Proud Boys se numără între susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care vor să organizeze un protest miercuri la Washington, când Congresul se reuneşte pentru a certifica rezultatele alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Luni, poliţia din Washington a indicat că se teme de potenţiale violenţe, în special din partea unor grupări cum este Proud Boys, şi i-a avertizat pe deţinătorii de arme de foc să şi le lase acasă dacă se duc la manifestaţii.

În cele două luni care au trecut de la scrutin, Trump a refuzat să recunoască victoria lui Biden, iar echipa sa a încercat să conteste în justiţie rezultatele alegerilor din mai multe state-cheie, dar aproape toate acţiunile iniţiate au fost respinse din lipsă de dovezi.

Donald Trump a fost criticat după ce a părut să-şi manifeste susţinerea faţă de gruparea Proud Boys, în cursul unei dezbateri preelectorale cu Biden în septembrie. "Proud Boys (Băieţi mândri), staţi la locurile voastre şi fiţi pregătiţi", a spus Trump atunci, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel