PROTEST Franța. Jurnaliști bătuți de Vestele Galbene - video

protest Franța
protest Franța

Scene de coșmar în inima Europei! Tensiunea creşte sâmbătă în mai multe zone ale Parisului, după ce forţele de ordine au reţinut şi chestionat 700 de persoane în întreaga ţară, iar 361 se află în custodie în capitală.

Le Figaro scrie că mai mulți jurnaliști au fost luați cu asalt de protestatari. ”Ziaristul nostru care se afla în zona Marceau ne-a spus că a fost atacat de manifestanți. Protestatarii sunt violenți cu jurnaliștii. Sunt unii bătăuși care aruncă cu pietre în ei.  Vestele galbene erau nemulțumite că erau filmați bătăușii”, notează Le Figaro.

Pe mai multe străzi au fost folosite gaze lacrimogene, fapt care nu i-a împiedicat pe unii turişti să iasă la plimbare, deşi majoritatea punctelor turistice şi comerciale sunt închise. În mai multe oraşe franceze au loc manifestări similare, iar în Grenoble un lider al mişcării „Vestelor galbene" a fost reţinut. Prim-ministrul Edouard Philippe a apreciat intervenţia forţelor de ordine drept una remarcabilă. Franţa este în alertă roşie din cauza manifestaţiilor "vestelor galbene" - o criză socială şi politică ce zguduie ţara şi siderează lumea, relatează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel