Protest extrem la CSM. "Stegarul Dac" cere "Dreptate pentru Rarinca"

Cezar Avrămuță, supranumit de presă "Stegarul Dac" a ales un mod inedit să protesteze.

UPDATE: Cezar Avrămuță  a coborât după peste două  ore de protest şi a fost invitat în sediul instituţiei pentru discuţii.

La ieşirea din CSM, "Stegarul Dac" a afirmat că a stat de vorbă cu vicepreşedintele CSM, căruia i-a vorbit despre doleanţele sale: dreptate în cazul Rarinca, luarea în calcul a plângerii sale pe problema referendumului şi demisia magistratului Cristi  Danileţ.

Avrămuţă a mai cerut și demisia Liviei Stanciu, președinta ÎCCJ, arătând că oamenii nu mai au încredere în justiţia din România.

Cezar Avrămuță, supranumit de presă "Stegarul Dac" a ales un mod inedit să protesteze. Acesta s-a urcat pe copertina de la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, cerând demisii în rândul Justiției în timp ce futura steagul României. Avrămuță striga "dreptate pentru Rarinca", făcând referire la gălățeanca pusă în libertate de Curtea de Apel, după șase luni de arest.

Ministerul Justiției, Robert Cazanciuc, președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, dar și șefa DNA, Codruța Kovesi s-au aflat, marți, la ședința CSM.

Marți dimineața, circa 20 de persoane  strigau lozinci în fața CSM împotriva şefei ICCJ, Livia Stanciu.

Demersul protestatarilor vine în urma scandalului provocat de cazul Marianei Rarinca, femeia acuzată de şantaj de şefa ÎCCJ, ţinută 6 luni în arest preventiv, la cererea DNA, şi ulterior achitată de Curtea de Apel Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel