Protest disperat, apel către Tătaru. ”Sunt o legumă. Dați drumul la TRANSPLANT”

Protest în fața Agenției Naționale a Transplantului. Pacienții au ieșit cu aparatele de respirat după ei și, cu lacrimi în ochi, și-au strigat disperarea. 

Pacienți care au nevoie de transplant pulmonar, și nu numai, au protestat astăzi în fața Agenției Naționale de Transplant din Capitală. Oamenii au cerut reluarea procedurilor de transplant și au făcut un apel către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, relatează România TV. 

Cu ochii în lacrimi, conectată la aparatul de respirat, una dintre paciente l-a implorat pe directorul Agenției să dea drumul la transplant. 

”În urma discuției cu domnul doctor Zamfir, domnul director de la Agenția de Transplant, am tras eu niște concluzii că dânsul nu are susținere din partea celorlalți care ar trebui să facă ceva pentru noi, ca noi să trăim. Fac un apel către domnul ministru, chiar și către domnul prim-ministru, să facă un acord cât mai repede cu o altă țară sau să dea drumul la transplant în România pentru că noi nu mai putem să așteptăm. Drept dovadă, în urmă cu o săptămână s-a stins Ionuț Anghel. Din decembrie 2019 mie nu mi s-a făcut nicio evaluare. Atunci respiram cu 15% capacitate. În momentul de față clar sunt mai jos. În momentul de față, cei care cunosc, știu exact că sunt aproape o legumă. Nu mai sunt în stare de absolut nimic, chiar nici să am grijă de mine ca organism. Soțul mă ajută la orice. Am doi ani de zile de când stau pe o listă și stau degeaba pentru că de un an de zile nu s-a făcut niciun transplant la noi în țară și nici în altă țară nu se poate pentru noi românii”, a declarat Adela, o pacientă care are nevoie urgentă de un transplant de plămâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel