Protest din cauza mirosului de bălegar: "Este groaznic"

Ema Apostu / 08 oct 2018 / 20:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Locuitorii municipiului Orăştie sunt aşteptaţi să participe marţi, 9 octombrie, la un marş de protest organizat de societatea civilă din cauza mirosurilor greu de suportat cu care se confruntă populaţia oraşului de mai multă vreme.

Autorităţile locale apreciază că mirosul provine de la două ferme de porci din împrejurimi care ar deversa dejecţiile direct pe câmpurile din apropierea crescătoriilor de suine. Protestul a fost autorizat de Primăria Orăştie între orele 16.00 şi 18.00, participanţii urmând să se strângă în zona unui restaurant de la intrarea în oraş, dinspre Deva, şi să parcurgă apoi un traseu care va include ca puncte de reper spitalul municipal, sala de sport, piaţa din Cartierul Micro1, spitalul vechi şi sediul Primăriei Orăştie.

Primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, a confirmat faptul că în anumite perioade ale săptămânii oraşul se confruntă cu mirosuri grele, de bălegar provenit de la porci.

"Este groaznic, mai ales de când o firmă şi-a deschis o crescătorie de porci în satul Turdaş. Bănuim că nu folosesc niciun fel de filtre de aer şi că aruncă dejecţiile de la porci direct pe câmp. Atunci miroase foarte greu în toată zona, nu numai la Orăştie, ci şi în localităţile înconjurătoare", a declarat primarul municipiului Orăştie.

El a arătat că autorităţile locale au sesizat aceste aspecte neplăcute la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara-Deva, Garda de Mediu şi Prefectura Hunedoara, fără să primească încă un răspuns din partea instituţiilor de mediu abilitate să rezolve problema.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25