Protest diaspora. Tudor Chirilă: Mi se pare o cale total greșită

Steluța Indrei / 10 aug 2018 / 18:29 Salveaza PDF Comentarii
Tudor Chirilă
Descriere foto: Tudor Chirilă

Protest diaspora. La mitingul din 10 august participă și Tudor Chirilă, care a postat un video pe facebook în timp ce se îndrepta spre Piața Victoriei. 

Aflând că există manifestări violente la protestul diaspora, Tudor Chirilă a îndemnat la liniște și calm.

„Mă îndrept spre Piața Victoriei și am aflat că au fost ceva confruntări cu jandarmii și sunt ceva instigări la violență. Mi se pare o cale total greșită. Cred cu toată puterea că acest miting trebuie să fie un miting pașnic, mai ales dacă vrem să se strângă foarte multă lume. Cei care instigă la violență trebuie izolați de către ceilalți participanți la miting. Cred că e important să demonstrăm că putem fi foarte mulți, dar să protestăm pașnic. 

Eu susțin din tot sufletul un miting pașnic. Violența nu a schimbat niciodată ceva și de violență se profită în general. (...) 

Cred că schimbările pot să vină pe cale de implicare civică, de implicare în procesul de democrație, pe care unii mai încearcă să o țină în viață. Dar nu prin violență!

Fac apel la un miting pașnic, e ceea ce sugerez. Este opinia mea și pe care mi-o asum. Cred că e important ca lumea care vine în piață să vină liniștită, și nu cu frica că acolo vor exista confruntări și asta îi va face să vină în număr cât mai mare. (...)

Să nu uităm de ce suntem acolo și împotriva cui protestăm. Să nu uităm că vrem o Românie normală și o Românie normală nu se obține prin violență. Asta am vrut să vă spun și să vă împărtășesc. Ne vedem în piață.”

Acesta este mesajul lui Tudor Chirilă referitor la protestul diaspora. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26