Protest diaspora. Plan care dă fiori pentru ”a stârpi ciuma roșie”

Scutaru Cristina / 06 aug 2018 / 18:02 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Descriere foto: Protest

Pe 10 august este programat un protest în Piața Victoriei. 

Sandu Matei, protestatarul care a fost implicat într-un scandal cu un vârstnic în Piața Victoriei în urmă cu câteva luni, a scris pe Facebook că la evenimentul de vineri vor veni și galeriile de fotbal.

”Șepcile roșii vin pe 10 să stârpească ciuma roșie. Hai Poli, UTA, Știinta și restul ultrașilor să alungăm hoții”, a scris Sandu Matei pe Facebook.

Cine sunt șepcile roșii

Universitatea Cluj (cunoscută mai ales sub numele de „U" Cluj) este un club de fotbal din Cluj-Napoca. „U" Cluj a făcut parte din Club Sportiv Universitatea Cluj. Acesta a fost înființat în noiembrie 1919 la Budapesta de către Societatea Sportivă a Studenților Români Universitari din Cluj. Fiind semnul distinctiv al studenților clujeni, "șepcile roșii" a devenit numele de alint al echipei, nume dat de șepcile roșii purtate de studenții români din capitala Ungariei, precum și de către primii susținători ai clubului, care își etalau astfel distinctiv apartenența la ideologia de stânga. În 1994 secția de fotbal, numită acum SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA s-a desprins din punct de vedere administrativ din clubul de sport, devenind un club profesionist de fotbal.

(w670)

(w670)

(w670)Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26