EXCLUSIV  Protest diaspora. Am aflat planul Jandarmeriei pentru 10 august

Piața Victoriei
Piața Victoriei

Cifrele vehiculate în spațiul public cu privire la protestul de vineri, 10 august, a pus în gardă Jandarmeria Română care este pregătită chiar și pentru zece milioane de participanți. Mai mult, un oficial al direcției ne-a explicat cum se va proceda în cazul în care se vor forța gardurile de împrejmuire a perimetrului.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Georgian Enache, a declarat pentru DCNews că cifrele vehiculate în media, cu privire la numărul de participanți de la mitingul de astăzi din Piața Victoriei, sunt singurele estimări luate în calcul la momentul actual, însă pregătirea este chiar și pentru 10 milioane de oameni.

"Noi luăm în calcul cifrele anunțate în spațiul public, nu avem de unde să știm câți vor fi. Noi suntem pregătiți și pentru zece. și pentru zece milioane, nu avem nicio problemă din punctul ăsta de vedere", a declarat Gerogian Enache.

Cât despre modul de operare de la fața locului, susține că "există două feluri de jandarmi: jandarmi în uniformă care vor asigura dispozitivele de ordine publică și jandarmi civili cu veste inscripționate cu 'Jandarmeria' care asigură probarea unor fapte antisociale, adică filmează, fotografiază ca în eventualitatea producerii unor evenimente să avem probatoriul necesar. (...) Vor fi și echipe de dialog".

"O opoziție cu siguranță va exista"

Referitor la modul în care se va permite ocuparea pieței dincolo de spațiul amenajat, reprezentantul Jandarmeriei susține că totul se va întâmpla gradual, iar în cazul în care vor exista oameni care vor forța blocarea traficului înainte de umplerea actualului perimetru, va exista o opoziție din partea autorităților.

"Dacă spațiul care nu afectează traficul rutier va fi plin, decizia aparține comandantului acțiunii și împreună cu Poliția Rutieră vom stabili zona în care vom lărgi spațiul, progresiv. Dar numai în momentul în care va fi plin acolo, atunci se va lua această măsură. Încercarea poate fi făcută doar prin forțarea gardurilor de protecție și a dispozitivului nostru. O opoziție cu siguranță va exista din partea noastră, dar opoziția trebuie făcută direct proporțional cu acțiunea lor și graduală, prin dialog, prin convingerea să renunțe la acțiuni și progresiv, așa cum este procedura", a declarat Georgian Enache pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel