Protest diaspora - 10 august. Dide o contrazice pe Firea

Dide
Dide

Protestatarul care s-a legat cu lanțul de gadrul guvernului, Cristian Mihai Dide, explică pe siteul ong-ului al cărui fondator este de ce protestul Rezist din 10 august unde este invitată diaspora nu are nevoie de aprobarea primăriei Capitalei.

Dide susține că legea nu prevede autorizarea protestelor ci doar declararea acestora la primărie. "Conform Legii 60/1991, articolul 6, reiese clar că o adunare publică nu trebuie “autorizată”, ci doar declarată:

Organizarea adunărilor publice se declară la primăriile municipale, orășenesti sau comunale, pe teritoriul cărora acestea urmează să se desfășoare. Autoritatea publică poate să interzică o adunare publică în situațiile menționate de articolele 5, 9 și 10. Deoarece protestul din 10 august nu se desfășoară concomitent cu alt protest, nu e în apropierea unuia dintre obiectivele menționate în articolul 5, nu urmărește propagarea ideilor totalitare sau organizarea unei lovituri de stat, orice act al primăriei prin care interzice acest protest este ilegal și poate fi ignorat. Mai mult, doamna primar Firea și Primăria București sunt obligate să asigure și să susțină buna desfășurare a acestui protest, conform articolului 4", scrie Dide pe siteul ONG-ului său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel