EXCLUSIV  Proteste violente, manipulare pe Facebook. Raed Arafat: Nu a existat așa ceva!

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a lansat un apel către populație după dezinformările care au invadat Facebook-ul în ultimele zile. 

Raed Arafat a declarat că multe din informațiile de pe Facebook sunt menite să sperie lumea. Un exemplu elocvent prezentat de șeful DSU arată cum s-a ajuns ca pe rețelele de socializare să se vehiculeze informația că pompierii au fost în piață pentru a investiga gaze de război.

”Dacă nu greșesc, a fost alaltăieri. S-a sunat la 112 și s-a anunțat că există miros de gaze în Piața Victoriei. Pompierii au răspuns normal, adică au trimis o echipă de control chimic, biologic și radionuclear pentru că așa este procedura, au prelevat probe, problele au arătat nu a existat așa ceva, iar la vreo două ore după asta a apărut o știre pe Facebook că pompierii au fost acolo pentru că investighează gazele de război. Pompierii au anunțat presa de ce a fost mașina acolo", a declarat Raed Arafat pentru DC News.

Să nu fie interpretare emoțională

Secretarul de stat a adăugat că :"Sfatul este ca omul să se gândească la orice citește, să nu fie interpretare emoțională și să treacă informația prin creierul său și să se gândească dacă această informație poate fi adevărată, să se documenteze și să nu lase orice informație aruncată pe Facebook să îl determine să ia anumite acțiuni sau să creadă ceva până nu verifică informația. De cele mai multe ori, el nu știe cine e în spatele acestor informații, uneori nici noi nu știm și se poate crea o întreagă poveste, care să nu aibă nicio bază reală, numai pe baza acestor informații greșite care sunt răspândite prin mijloacele din social-media". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel