PROTEST Declic cu măști: Vin alegerile! Politicienii trebuie să ne vadă!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Echipa Declic a decis să protesteze cu măștile pe față.

”Suntem indignați de superficialitatea cu care politicienii tratează probleme importante pentru țară, implicit pentru comunitatea Declic: pensiile speciale și salvarea pădurilor.

În doar două luni, un milion de oameni au rămas fără un loc de muncă din cauza pandemiei, iar statul și-a permis să plătească, pentru aceeași perioadă, peste 300 de milioane de euro pentru pensii speciale. Privilegii pe care, recent, Curtea Constituțională le-a apărat, în disprețul sutelor de mii de români care își doresc plafonarea lor.

De ani de zile luptăm ca să-i convingem pe parlamentari să dea legi bune, care să ne protejeze pădurile de mafia lemnului. Mereu lasă portițe legislative pentru hoți. De exemplu, o lege făcută strâmb spune că tocătura nu mai este material lemnos. Poate fi transportată și vândută fără actele de însoțire necesare lemnului. Iar cei ce luptă pentru salvarea pădurii sunt atacați de mafia lemnului. Anul trecut un pădurar a fost ucis la datorie în Maramureș și nu mai târziu de ieri un activist a fost atacat cu topoare în Bucovina.

(w670)

În vremuri normale am fi mers în față la CCR, ca să le batem obrazul pentru sfidare. Ne-am fi făcut auziți la Cotroceni și în Piața Victoriei. Am fi arătat că suntem mult mai mulți decât cei cu pensii speciale sau cei care se îmbogățesc din afacerile ilegale cu lemn. Dar restricțiile impuse de coronavirus ne împiedică să ieșim în stradă.

Așa ne-a venit o altă idee. Să facem zeci de mii de măști pentru membrii comunității Declic, cu mesajul "Tăiați pensiile speciale, nu pădurile"

Măștile noastre vin la momentul potrivit, fac posibil protestul, chiar și în pandemie. Nu numai că îi vom proteja pe cei din jurul nostru, dar vom duce mai departe mesajul Declic, oriunde am merge. Ne vor vedea apelul toți cei din jurul nostru: în magazine, pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau în instituții publice. Oriunde va fi obligatorie purtarea măștii. Vom purta mesajul zilnic, cât timp politicienii refuză să rezolve aceste nedreptăți.

Am obținut mai multe oferte de la producători de măști, am ales-o pe cea cu costul cel mai bun, de 12 lei. Acesta include producția, ambalarea și expedierea măștii.

Medicii spun că, prin purtarea măștii, indiferent de materialul din care este făcută, îi putem proteja pe cei din jur. Așa am decis să facem măști ca cea din imagine, care pot fi spălate și folosite timp îndelungat, spre deosebire de cele de unică folosință, care se aruncă după patru ore de purtat. Am ales să facem măștile personalizate, special pentru membrii comunității Declic. Totul a fost creat de la zero, într-un atelier din București.

Prioritate au membrii Declic care vor contribui pentru producerea măștilor. Ne dorim ca de aceste măști să beneficieze cât mai mulți membri Declic, dar capacitatea de producție a atelierului este limitată. În cazul în care rămân măști pe stoc, acestea pot ajunge la membri ai comunității care nu pot să facă o donație.

P.S.: Anul acesta avem alegeri și politicienii știu că votul nostru contează! Oriunde vor merge de acum înainte, dacă vor vedea o mască Declic în orice direcție s-ar uita, vor înțelege cât de mulți și de uniți suntem! Politicienii știu că vor pierde tot mai multe voturi cât timp refuză să corecteze nedreptățile”, a transmis echipa Declic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel