Protest de amploare. "Reprezentăm un pericol major pentru guvernanți"

Câteva mii de fermieri nemulțumiți că nu și-au primit subvențiile protestează, începând cu ora 11,00, în Parcul Izvor, urmând ca, după ora 13,00, să plece spre Guvern, unde vor protesta până la ora 18,00.

Fermierii sunt nervoși, agită pancarte pe care scrie " Pentru ce au luptat strămoșii, să vindeți voi coloșii?", "Mai multe produse românești în magazine", "Ați schimbat Guvernul să vindeți terenul". Protestatarii încearcă să forțeze cordonul de jandarmi, cu intenția de a ajunge la Palatul Parlamentului, iar câțiva fermieri au vărsat lapte pe asfalt.

Ion Motea: Reprezentăm un pericol major pentru guvernanți

Ion Motea, student la Universitatea din București și președinte al Tineretului Național Țărănesc Creștin Democrat, a scris un mesaj în timpul protestelor fermierilor.

"Protestul fermierilor! Țăranul român mereu este uitat, pentru că el nu face propagandă pe Facebook, ci păzește oile pe munte sau dă cu sapa și grebla. Cert este un lucru că reprezentăm un pericol major pentru guvernanți de au trimis Jandarmerie câtă frunză și iarbă", a scris Ion Motea pe Facebook.

[citeste si]

Protestele vin după ce marți, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a avut o întâlnire la sediul ministerului cu Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România, cu președintele Federației Oierilor de Munte, Gontea Eugen, și reprezentanți ai PROAGRO, pentru a găsi o variantă prin care asociațiile crescătorilor de animale constituite în baza O.G 26/2000 și cooperativele constituite în baza Legii 566/2004 să îndeplinească condiția de fermier eligibil pentru schema de plăți directe. Au fost discutate aspecte legate de posibilitatea ca aceste forme asociative ale crescătorilor de animale să aibă alocate coduri ANSVSA temporare pe pajiștile concesionate de la Consiliile Locale unde se deplasează și pășunează animalele membrilor.

O altă idee desprinsă în urma discuțiilor a vizat necesitatea transmiterii către Asociația Comunelor din România și către Instituțiile Prefectului a semnalelor venite din teritoriu privind pentru a nu rezilia contractele de arendare ale pășunilor având în vedere cadrul legal existent.

Sursa foto: Ion Motea Facebook

A fost agreată ideea de a continua discuțiile cu experții tehnici din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Rurală privind măsurile de agromediu — schemele aplicate pe partea de dezvoltare rurală în ce privește partea de agromediu și climă, conform unui comunicat al MADR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel