Protest de amploare în Republica Moldova. A "dispărut" un miliard de dolari

Foto: noi.md
Foto: noi.md

10.000 de manifestanți s-au strâns, duminică, în centrul Chișinăului. Ei au protestat față de dispariția unui miliard de dolari din seifurile a trei bănci din Republica Moldova. 

Banca Centrală a Republicii Moldova a descoperit, la începutul lunii aprilie, că trei instituții bancare acordaseră credite de un miliard de dolari (890 milioane de euro), adică 15 % din Produsul Intern Brut (PIB) al țării. Problema este cu atât mai gravă cu cât nu au fost identificați destinatarii creditelor. Banii par că s-au volatilizat pur și simplu. Potrivit unor informații scurse în presă din raportul unei comisii parlamentare, o parte din bani ar fi ajuns în patru bănci rusești. 

Manifestanții s-au reunit, duminică, pe platforma de opoziție Dreptate și Adevăr. Ei au scandat sloganuri anticorupție și au cerut demisii. 

Parchetul General a decis, în aprilie, să deschidă o anchetă. Două persoane, a căror identitate este secretă, sunt în detenție provizorie. Bunurile altor persoane sunt puse sub sechestru. Guvernul a apelat la experți ai companiei de audit americane Kroll pentru a clarifica situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel