Protest de AMPLOARE în București. Pandemia a accentuat fenomenul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Activiștii pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor organizează o acțiune publică de conștientizare și de protest a fenomenului care este în floare la noi în țară.

Potrivit unui comunicat, acțiunea se organizează duminică, 25 octombrie, începând cu ora 15:00. Mai multe activiste pentru drepturile femeilor și experte în violența de gen se vor reuni în Piața Universității - parcul Colțea pentru a transmite mesaje împotriva violenței și pentru siguranța fetelor și femeilor indiferent de etnie, rasă, identitate de gen.

Pandemia a amplificat violența împotriva femeilor

„Pandemia amplifică și agravează cazurile de violență împotriva fetelor și femeilor. Lipsa serviciilor specializate și slaba organizare a instituțiilor statului este resimțită cu atât mai acut în perioada de criză pe care o traversăm.

Ne dorim respect, siguranță și tratament nediscriminatoriu pentru fete și femei pe timpul pandemiei, ținând cont că actuala criză sanitară acutizează problemele deja existente și provoacă altele noi”, se mai arată în sursa citată.

Cifrele nu mint

Potrivit datelor oficiale, amploarea fenomenului din România a crescut în pandemie.

4.856 de ordine de protecție provizorii au fost emise de polițiști în primele 7 luni ale anului 2020, în medie 694 cazuri/lună.

30% dintre ordinele de protecție sunt încălcate anual.

96% dintre autorii faptelor de violență în familie sunt bărbați. Izolarea la domiciliu le-a forțat pe unele femei să locuiască în permanență în aceeași casă cu agresorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel