Protest de amploare împotriva Guvernului. Armata e acuzată că a falsificat alegerile

Un protest de amploare a avut loc într-un oraș din Pakistan. Liderii partidelor de opoziție acuză armata că ar fi falsificat alegerile.

Mii de oameni s-au adunat în orașul central pakistanez Gujranwala pentru a protesta împotriva guvernului prim-ministrului Imran Khan, întrucât o alianță de opoziție a dat startul unei campanii pe care speră că va putea profita de creșterea prețurilor și de alte frustrări pentru a răsturna guvernul. Mișcarea Democrată Pakistaneză (PDM), o alianță formată din 11 partide de opoziție, inclusiv fracțiunea Nawaz (PML-N) a Ligii Musulmane Pakistanene, Partidul Popular Pakistan (PPP) și fracțiunea Fazl (JUI-F) a Jamiat Ulema Islam au organizat prima mare demonstrație publică.

Guvernul a calificat protestele drept spectacol, ministrul informațiilor, Shibli Faraz, provocând opoziția să umple stadionul unde urma să aibă loc manifestația. Campania alianței PDM, lansată după formarea sa pe 20 septembrie, a fost marcată de modul în care armata, care a condus direct țara pentru aproximativ jumătate din istoria sa de 73 de ani, a falsificat alegerile care l-au adus pe Khan la putere.

Ce spune premierul Khan?

Khan a respins aceste critici, susținând că opoziția organizează doar proteste pentru a încerca să obțină concesii în cadrul procedurilor de corupție împotriva lor. În urma discursului lui Sharif la evenimentul de formare al PDM din 20 septembrie, guvernul Khan a emis ordinul că trusturile de presă să nu mai transmită declarații ale acestuia sau ale oricăror alți lideri politici căutați în prezent sub acuzații de corupție.

Guvernul Khan rămâne în mare parte popular, susținut de modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, Pakistanul înregistrând un număr relativ mic de decese, 6.718 și 321.877 de cazuri, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel