Protest cu gunoaie, pe scările Primăriei Sector 1 

Protest inedit în fața primăriei Sector 1: mai multe persoane au aruncat gunoaie pe trepte, nemulțumite că sectorul s-a umplut de gunoaie. 

Mai multe persoane au venit și au aruncat cu gunoi pe treptele sectorului 1, într-un protest care atrage atenția asupra gunoaielor care s-au strâns în zonă. 

Cei care au aruncat cu gunoi pe treptele primăriei spun că l-au adus de foarte aproape, de la blocurile de lângă primărie. Aceștia s-au dus și au luat gunoiul neridicat de la o distanță de câțiva zeci de metri de primărie și l-au adus în semn de protest față de felul în care înțelege primarul Sectorului 1 să rezolve problema și conflictul pe care-l are cu firma de salubrizare. Între timp au venit și cei de la Poliția Locală și cei de la firma de salubrizare, care au strâns gunoiul de pe trepte. 

Supărați că gunoiul a fost curățat, protestatarii s-au dus din nou și au venit cu pungile pline cu gunoi pe care le-au vărsat pe treptele primăriei. Câțiva agenți de la Poliția Locală au rămas la fața locului pentru ca protestul să nu se mai repete. Agenții chiar au încercat să-i legitimeze pe câțiva dintre protestatari. 

Firma de gunoi din Sectorul 1 a anunțat că situația s-a rezolvat

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.

Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat sâmbătă seara că va depune plângere penală împotriva operatorului de salubritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel