Protest COD ROȘU la DNA. "Noul asalt a fost declanșat"

Scutaru Cristina / 06 iul 2017 / 17:01 Salveaza PDF Comentarii

"Cod Roșu La DNA" - așa este denumit noul protest organizat de Corupția Ucide. Duminică se dă adunarea la un marș, în București, ce urmează să aibă loc dinspre Guvern spre DNA. Evenimente similare sunt anunțate și în alte orașe, respectiv Iași, Constanța, Sibiu, Cluj, Timișoara, Arad, Oradea, Galați și Alba Iulia, toate fiind programate să înceapă la ora 19.00.

"Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: Decapitarea DNA.

Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA.

Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției.

Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale.

Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar.

[citeste si]

Duminică, 2 iulie 2017, pe ploaie torențială, aproape 2.000 de protestatari au avertizat noul guvern că nu vom accepta bocarea DNA. Guvernul și gruparea politicienilor cu probleme penale au ignorat acest semnal, au declanșat noul asalt asupra conducerii DNA și au mobilizat propaganda TV care face jocurile mafiei.

Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o barieră pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar.

Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea acum situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă.

Noi în stradă = ei după gratii și Justiție independentă

Noi acasă = ei în libertate, o Justiție sub control politic și încă o generație pierdută

Duminică ieșim iar în stradă pentru a suține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste bariera rezistenței oamenilor cinstiți.

Bucuresti: 19:00 Piata Victoriei 19:30 plecare mars 20:00 p-ta Romana 20:30 Universitate 21:00 Piata Unirii 21:30 Ministerul Justitiei 22:00 DNA
Iasi: 19:00 Piata Palatului
Constanta: 19:00 Prefectura
Sibiu: 19:00 Piata Mare
Cluj: 19:00 Piata Unirii
Timisoara: 18:00 Piata Sf. Gheorghe
Arad: 19:00 Primaria
Oradea: 19:00 Piata Unirii
Galati: 19:00 Prefectura
Alba-Iulia: 19:00 Prefectura", se arată în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25