PROTEST CIORBEA. Mircea Badea: Pentru așa ceva aș ieși în stradă!

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat la CCR Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern. Deși acesta a specificat că nu vizează cazul lui Liviu Dragnea, ci o reglementare de ansambu, mai mulți internauți au anunțat pe Facebook că miercuri, începând cu ora 18:00, vor ieși în Piața Universității.

Mircea Badea a explicat în emisiunea "În gura presei" de ce protestul nu își are locul.

"Mi se pare o acțiune perfect cretină, dar este dreptul oamenilor să se manifeste după cum cred de cuviință. Este un drept al oricui. Nu atentez împotriva dreptului unor oameni de a se manifesta, doar că acțiunea este perfect cretină dintr-un motiv foarte simplu. Oricum eu sunt sigur că nu se va întâmpla nimic și va fi o mare fâsâială, dar și dacă se va întâmpla, acțiunea este perfect cretină. Avocatul Poporului a făcut o sesizare la CCR cu privire la o lege. Să ieși în stradă că CCR se va pronunța cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea unei lege... mi se pare o acțiune perfect cretină care caracterizează spațiul virtual din România", a spus Mircea Badea.

"Dacă CCR spune că legea este neconstituțională, ai fi preferat tu, de pe Facebook, să rămână în vigoare? În mod evident, da! De fapt, pe ei nu îi interesează legile. Ei au o agendă politică așa cum s-a ieșit în stradă în cazul Gabriel Oprea. De fapt, este vorba despre Liviu Dragnea. Nu îi interesează legea. Dacă legea este neconstituțională și îl blochează pe Dragnea... atunci legea este bună. De aceea spun că acțiunea este perfect cretină", a mai zis realizatorul TV.

[citeste si]

"Haideți să vedem câți oameni vor fi miercuri în Piața Universității ca să protesteze politic. Eu cred că nu va fi nimeni", a adăugat Mircea Badea.

De altfel, realizatorul TV a spus că există un alt lucru de netolerat făcut de Klaus Iohannis. Mircea Badea a zis că mult mai grav i se pare că președintele a făcut din magistrați ținte politice decât faptul că Avocatul Poporului a sesizat o lege la CCR. "Pentru așa ceva aș ieși în stradă!", a subliniat realizatorul TV.

"Preşedintele României tratează magistraţii ţinte politice. CCR să analizeze o lege, mi se pare corect. Dar un preşedinte să trateze procurorii ţinte politice, asta nu e în regulă. Poate vreau şi eu să proteszez, poate mă duc. Pentru așa ceva aș iesi în stradă. Ce le-a spus Iohannis magistraţilor este mai grav decât ce făcea Băsescu. Poate vreau și eu să protestez miercuri la ora 18:00 în Piața Universității. Mă gândesc dacă să mă duc", a conchis Mircea Badea.

Un eveniment a fost creat pe Facebook pentru a-i strânge pe internauți, miercuri, de la ora 18:00, la ora 21:00, în Piața Universității pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea.

"Miercuri, de la ora 18.00, ne adunăm la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnați penal. Din momentul în care a fost investit în funcție, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea și alți corupți, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetățeni. E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti - care ni se pot alatura." scrie în descrierea evenimentului.

În același timp, un protest se va desfășura în Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel