EXCLUSIV  PROTEST Chirilă - Rareș Bogdan. Lovitura medicului Răzvan Constantinescu: Dacă nu aș face-o, nu aș putea dormi liniștit

Răzvan Constantinescu, medic primar în secţia clinică gastroenterologie I de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași, a revenit cu un mesaj după celebra postare privind protestatarii din Piața Victoriei. Acum, în contextul în care duminică sunt anunțate noi ieșiri în stradă, el a spus: "DISPERARE FINALĂ. Cică spălăţeii sunt convocaţi duminică în stradă. Gradaţi de pretutindeni fac apeluri fierbinţi. Să fie într-un ceas bun! Şi să plouă. Iar tuşeu rectal să vă facă Tudor Chirilă şi Rareş Bogdan". Pentru că data trecută, mesajul a dus la multă manipulare în spațiul public, l-am contactat pe medicul care, de ani buni, luptă pentru Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași.

Anca Murgoci: Ați postat un mesaj care iar va duce, probabil, la manipulare.

Răzvan Constantinescu: Eu vreau vâlvă cât mai mare. Sunt de acord cu vâlva și o încurajez.

Anca Murgoci: Am văzut că ați avut un război cu presa locală.

Răzvan Constantinescu: Nu am avut, ci urmează să am. Vreau să îi dau în judecată pe toți, pentru a amplifica puțin situația, nu neapărat pentru finalitate. Și am nevoie de "gloanțe".

Anca Murgoci: Ați dat pe cineva în judecată după ce postarea dumneavoastră - ".. anunț de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunță pe Facebook că merge sau că a fost în Piața Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, ați stat ca niște șobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă și cu Rareș Bogdan endoscopie, clar?!" a dus la multă manipulare?

Răzvan Constantinescu: Sigur. Am făcut toate demersurile și în ceea ce-l privește pe Rareș Bogdan (n.r - privind darea sa în judecată). Am avocați minunați care mă ajută și care mă reprezintă Pro bono. Urmează CNA. Voi face tot ce pot să fac. Nu precupețesc niciun efort. 

Anca Murgoci: A fost vreun efect benefic după toată povestea asta? 

Răzvan Constantinescu: Efectul este cel educativ și civic pentru că mulți au pățit sau vor păți ca mine, dar doar eu am posibilitatea de a reacționa maxim, adică am și curaj, dar și prieteni care mă ajută. Am toate mijloacele la dispoziție. Dacă nu aș face-o, nu aș putea dormi liniștit pentru că mizeria trebuie să iasă la suprafață și să înceteze.

Anca Murgoci: V-a oprit lumea pe stradă după prima postare referitoare la protestatarii din Piața Victoriei?

Răzvan Constantinescu: O singură dată m-au arătat niște persoane cu degetul. Vă spun că sunt mirat pentru că au fost mai ales reacții pozitive. M-au oprit oameni pe stradă care mi-au spus: 'bravo, domnule doctor! V-am citit mesajul' și m-au strâns în brațe. Este incredibil! Mă așteptam să predomine reacția negativă, dar nu a fost așa!

Anca Murgoci: Probabil pentru că ieșenii vă judecă prin prisma lucrurilor pe care le-ați făcut ca medic și oamenii au înțeles profunzimea mesajului.

Răzvan Constantinescu: Mi-e greu să spun acest lucru. E adevărat că am o imagine bună, dar nu știu ce să vă răspund pentru că eu nu îi cunosc pe oamenii care m-au oprit pe stradă. Probabil că au pus la socoteală încrederea pe care le-am stârnit-o ani și ani. Nu i-am mințit niciodată. Poate am mai greșit, dar am greșit cu sinceritate.

Anca Murgoci: Astăzi ați scris - "DISPERARE FINALĂ. Cică spălăţeii sunt convocaţi duminică în stradă. Gradaţi de pretutindeni fac apeluri fierbinţi. Să fie într-un ceas bun! Şi să plouă. Iar tuşeu rectal să vă facă Tudor Chirilă şi Rareş Bogdan". La ce v-ați referit cu sintagma "disperare finală"?

Răzvan Constantinescu: Eu cred că războiul se va sfârși luna aceasta.

Anca Murgoci: Ce război?

Răzvan Constantinescu: Războiul dintre cei care vor să dea țara altora și cei care vor să o păstreze pentru noi. Eu sunt doar o glumă, adică sunt partea savuroasă, dar lucrurile sunt mult mai grave decât par la prima vedere. Trebuie să se încheie într-un fel sau altul.

Anca Murgoci: Ați spus că prin mesajul despre protestatarii din Piața Victoriei ați vrut, de fapt, să trageți un semnal de alarmă privind situația de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. Aveați circa 20 de endoscoape funcționale, iar acum aveți numai trei. Și nimeni nu iese în stradă pentru asta...

[citeste si]

Răzvan Constantinescu: Nu, nu s-a rezolvat nimic. Lucrurile s-au agravat. Noi, când eram independenți, am schimbat tâmplăria și am pus tâmplărie de termopan în toată clinica. După ani și ani, s-a uzat și, chiar la salonul meu, la ușa care iese în balcon s-a defectat sistemul de închidere astfel încât vine frigul. Ce credeți? A venit Dorel și a bătut-o în cuie. Sunt lucruri care depășesc orice imaginație. Eu râd amar acum pentru a-mi estompa durerea pentru un lucru minunat care a existat și nu mai este. Am luptat de nebun. Degeaba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel