Protest certificat verde. Parlamentarii ale căror mașini au fost vandalizate, amenințați cu moartea

Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3

Parlamentarii ale căror mașini au fost vandalizate, ieri, în timpul protestului împotriva certificatului verde la locul de muncă, ar fi primit amenințări cu moartea.

Parlamentarii ale căror mașini au fost vandalizate ieri, în curtea Parlamentului, au depus plângeri la Poliție, informează Antena 3. Imediat după depunerea acestora, doi din cei trei parlamentari spun că ar fi primit amenințări cu moartea atât pe rețelele sociale, cât și prin mesaje pe telefon. 

Acum, Poliția îi caută pe cei care au dat mesajele de amenințare. Cei doi parlamentari susțin că autorii mesajelor ar fi susținători ai celor de la AUR.  Un număr de 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 198.800 de lei, au fost aplicate până în prezent în urma protestului de marţi de la Palatul Parlamentului.

"În continuarea măsurilor luate în data de 21 decembrie, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare", a informat, miercuri, Jandarmeria Capitalei.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, se fac verificări în continuare pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale la protestul de marţi. 

Ce presupune certificatul STOP COVID care ar urma să fie adoptat de Parlament

Certificatul STOP COVID, necesar la locul de muncă, va fi eliberat pentru cei vaccinați cu schema completă, pentru cei care fac dovada trecerii prin boală, în cazul unui rezultat negativ PCR, dar și în cazul unui test antigen rapid, cu rezultat negativ. Atât în sectorul public, cât și-n sectorul privat, angajatorii ar urma să solicite certificatul STOP COVID fiecărui angajat, la intrarea la locul de muncă. Certificatul STOP COVID se va solicita în urma unei analize a situației epidemiologice, analiză realizată de INSP în fiecare zi de luni, dacă se va constata că numărul de cazuri confirmate la nivel național a crescut constant, în ultimele trei săptămâni anterioare analizei.

După ce s-a constatat că-n ultimele trei săptămâni a crescut constant numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în 72 de ore de la momentul deciziei, intră în vigoare aplicarea certificatului STOP COVID. Obligația solicitării acestui certificat încetează a doua zi, după ce s-a constatat că nu se mai înregistrează o creștere săptămânală, dar și că incidența cumulată în ultimele 14 zile la nivel național este mai mică de 1 la mie. Angajații nevaccinați sau netrecuți prin boală ar urma să primească 15 vouchere a câte 50 de lei, pentru testare, gratuit, de la stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel