PROTEST București. Salariații Institutului CC Iliescu, în stradă

Protest spontan, joi, în București.

Medici, asistente, infirmiere, dar şi personal auxiliar au protestat joi la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta', dar şi la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. C.C. Iliescu' din Capitală, principala nemulţumire a acestora fiind legată de venituri.

În ceea ce priveşte Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. C.C. Iliescu', directorul instituţiei, Şerban Bubenek, a declarat pentru Agerpres că a fost anunţat despre un protest spontan al angajaţilor de aici, aceştia acuzând faptul că nu sunt fonduri suficiente pentru acoperirea sporurilor. 'Am fost anunţat de un protest spontan al angajaţilor din cauză că marile spitale care au platforme tehnologice mari, adică secţii mari de anestezie şi terapie intensivă, multe secţii chirurgicale, multe laboratoare şi platforme de radiologie, RMN, aceste categorii, cu excepţia celor din ATI, aveau nişte sporuri mici şi, în momentul de faţă, au nişte sporuri mari. Din acest motiv, marile spitale nu au de unde să acorde aceste sporuri nici măcar la minimum. (...) Toate spitalele mari, complexe, care asigură urgenţele şi cazurile cele mai complicate din ţară, aceste spitale au probleme cel mai mult pentru că au apărut sporuri în sectoarele chirurgicale mari, care înainte erau foarte mici, adică de la 15% la până în 75%. S-a mărit şi salariul, foarte bine, legea este foarte bună, sporurile sunt în regulă, dar trebuie să existe o anvelopă. Nu avem această anvelopă', a explicat Bubenek. 

[citeste si]

Şi angajaţii de la Institutul 'Marius Nasta' au protestat din nou joi, susţinând că veniturile salariale ar fi nemajorate la infirmiere şi îngrijitoare, iar sporurile au scăzut de la 100%, în prezent ele fiind diferenţiate pe diferite categorii de personal şi la medici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel