Protestul AUR s-a încheiat. A fost un eșec total. Țara ardea, iar mesajul transmis a fost: „Jos Covid-19!” / UPDATE

George Simion
George Simion

Protestul AUR s-a încheiat. A fost un eșec total. Lumea nu a venit în număr mare, iar mesajul transmis a fost „Jos Covid-19!”, când noi avem război la graniță. Demersul lui George Simion a fost un fiasco și nu a avut nicio justificare.

UPDATE: Protestul s-a încheiat.

UPDATE 7: George Simion încearcă să provoace jandarmii pentru că nu i se permite accesul către Palatul Cotroceni. Urlă că se „dă cu gaze”, Jandarmeria zice că nu e așa. Apoi, George Simion a început să strige: „Iohannis - Putin”.

UPDATE 6: Bogdan Chirieac, despre protestul AUR:

„Eu, de obicei, sunt în favoarea manifestărilor, asta e democrația, dacă nu iți convine poți ieși în stradă. Și președintele Iohannis adoră lucrul acesta că și dânsul a fost cu geacă roșie la manifestație. Pe de altă parte, această manifestație, în aceste zile, este neavenită. Trebuia amânată cu o săptămână. Nu se întâmpla absolut nimic dacă o făceau duminica viitoare, dacă între timp lucrurile se mai așezau în Europa. Ținând seama de tensiunea extraordinară care este acum în această parte a lumii, nu se întâmpla absolut nimic. Mai mult, manifestația este anti-Covid... care Covid? că de când a intrat Putin în Ucraina a dispărut Covid. Până la urmă, Doamne ferește, sunt 100 de decese pe zi în România, dar vedeți că nimeni nu mai ia în seamă nici un fel de restricții. Manifestația este organizată de AUR. Dacă e o manifestație politică că îi supără Iohannis sau cine îi supără, nu se întâmpla nimic dacă ea era amânată cu o săptămână-două", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

UPDATE 5: George Simion a spus că el protestează pentru România, nu pentru alte țări. Este o afirmație gravă în contextul în care sunt ucrainenii suferă la granița României.

UPDATE 4: Jandarmeria Capitalei a respins, duminică, informaţiile potrivit cărora ar fi infiltrat persoane violente la protestul organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

'Jandarmeria dezminte aceste informaţii şi reiterează că nu a folosit şi nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii. Unitatea noastră are dispozitive specifice constituite cu scopul de asigurare a ordinii publice, respectiv protecţie a participanţilor, având moduri de acţiune bazate exclusiv pe baza atribuţiilor legale şi a situaţiei operative', a precizat Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei. Copreşedintele AUR George Simion a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, că marşul spre Cotroceni al protestatarilor strânşi în Piaţa Universităţii va avea loc după ce 'jandarmii retrag infiltraţii'. Decât' o mie de participanţi. Şi jandarmi care ne infiltrează cu civili violenţi. Marşul spre Cotroceni va avea loc doar când jandarmii retrag infiltraţii, nu suntem născuţi ieri', a transmis Simion. 

George Simion anunța pe Facebook joi seară, după ce Rusia a atacat Ucraina, că mitingul AUR merge mai departe.

Câteva autocare venite duminică din Suceava, Timișoara, Bihor, Constanța si alte județe din țară cărora au ajuns în Capitală, acolo unde are loc protestul AUR.

UPDATE 3: S-ar fi strâns în jur de 1.000 de manifestanți.

UPDATE 2: Manifestanții au ocupat bulevardul, iar circulația rutieră este oprită.

UPDATE 1: Jandarmeria estimează că în acest moment se află aproximativ 400 de persoane la protest.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel