EXCLUSIV  Protest Ateneu. Cioloș a băgat capul în poză. Val Vâlcu: Care este, de fapt, știrea zilei

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Dacian Cioloș a fost la protestul desfășurat în timpul ceremoniei de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, care a avut loc joi seară, la Ateneul Român. A fost, da, chiar dacă nu prea există martori în acest sens.

Oamenii care au participat la protest consideră că trebuie să facă ceva ieșit din comun pentru a atrage atenția. Dacian Cioloș, având invitație ca toți foștii premieri, să meargă la ceremonie, nu avea ce să caute la protest. Dacă voia să se plângă de guvernarea PSD-ALDE, putea să dea un telefon la fostul său loc de muncă, în calitate de comisar european. Nu era nevoie să iasă în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de actualii conducători. Avem de-a face cu un comportament pe care-l adoptă cei care nu au alte mijloace, cei lipsiți de putere, grupurile marginale, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Defavorizare totală 

Toate acestea în timp ce Klaus Iohannis Klaus și liderii partidelor parlamentarii îi vor lua fața lui Dacian Cioloș. În următoarele șase luni, președintele se va întâlni cu oficiali UE, iar lui Dacian Cioloș îi rămâne strada ca să se afirme. Este defavorizat în cursa cu Iohannis care, în prima jumătate a anului, va avea vizibilitate enormă. Dacian Cioloș și partidul nenăscut rămân în penumbră, a mai spus Val Vâlcu.

A băgat capul în poză

Dacian Cioloș a băgat capul în poză să-l vadă lumea în stradă și culmea este că nici măcar nu prea a fost văzut. Poporul nu era concentrat pe el, pe Facebook nu au circulat fotografii cu tehnocratul, iar posturile de știri l-au ignorat. Dacian Cioloș este precum acei copii care, în anii '90, intrau și ei în cadru, la TV, și făceau cu mâna.

Știrea zilei este că Dacian Cioloș a băgat capul în poză, dar nu l-a văzut nimeni. 

Ridicolul situației

Dacă veneau mii de oameni și Dacian Cioloș se punea în fruntea lor, putea să spună: nu mai putem ține poporul în frâu, masele de oameni clocotesc, mulțimea este revoltată. În acest caz, putea să se dea mediator, ca la revoluție. Dar când vin doar 100 de oameni, este ridicol să faci o astfel de mișcare. Până și pentru salvarea nagâțului se găsesc 100 de oameni în stradă. Tot respectul pentru demers, dar este ridicol ca un premier să se pună în fruntea lor, premier care putea oricând să intervină și să se plângă prin alte mijloace, fiind cândva comisar european, a mai zis Val Vâlcu.

VEZI ȘI: Mircea Badea, răspuns pentru Donald Tusk după declarațiile de la Ateneul Român

 

Ciutacu, mesaj despre Gâdea: Doar l-am ajutat să nu moară. Am contat, mulți ani, unul pe celălalt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel