Protest APIA. Nemulţumiri şi boicot general

Funcționarii APIA din țară au tras astăzi, 16 noiembrie, un prim semnal de alarmă față de scăderile salariale preconizate pentru începutul anului viitor, relatează agrointel.ro.

Plățile către fermieri au fost sistate pentru trei ore, dar angajații APIA sunt deciși să boicoteze demararea autorizărilor pentru sumele integrale care sunt programate să înceapă pe 1 decembrie.

”Astăzi încep plățile pentru Sprijinul Cuplat la animale, bovine carne, bovine lapte și pe 1 decembrie plățile regulare. Ori 1 decembrie, să mă ierte Dumnezeu, e liber pentru toată lumea, pentru noi nu, de câțiva ani și nu am comentat. Am venit, nu am comentat. Plățile vor fi afectate. Acum, la sprijinul cuplat nu sunt foarte multe pe nivel de țară, dar de la 1 decembrie sunt destule cereri care vor fi afectate dacă nu se rezolvă nimic scris, că așa din gură… Cum zice domnul ministru că în țară e liniște, nu au ieșit, angajații APIA nu fac protest”, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, Victoria Constantin, funcționar APIA din județul Ilfov, Centrul Local Snagov.

Acesta a mai spus că toți funcționarii sunt nemulțumiți de salarii și de ”discriminarea dintre centre și APIA Central”, pentru sursa citată.

Ea susţine că din toată țara sunt 161 de centre care au aderat și au ieșit astăzi la proteste. Mai mult, Victoria Constantin a explicat că ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a promis funcționarilor APIA o mărire de salarii dar acesta nu acoperă scăderile care se anunță de la 1 ianuarie.

”Noi vrem aceeași grilă cu APIA Central. Adică în lege să se spună clar APIA și unitățile subordonate, adică centrele județene subordonate. Așa a fost și la ANAF”, a conchis Victoria Constantin, pentru agrointel.ro.

[citeste si]

Funcţionarii APIA vor continua protestul şi în zilele următoare, trei ore pe zi, timp în care fermierii programaţi, de exemplu, pentru clarificarea situaţiei lor în urma efecturării controalelor, vor avea de aşteptat. Nici celelalte componente ale activităţii funcţionarilor APIA nu vor putea fi derulate în acest interval, într-o perioadă în care fermierii cuprinşi în eşantioanele de control ar trebui să-şi primească, la rândul lor, banii, crescătorii de animale aşteaptă şi ei subvenţia specifică, iar de la începutul lunii decembrie se finalizează plăţile pe suprafaţă.

De săptămâna viitoare sindicaliştii vor începe şi pichetarea Ministerului Agriculturii.

Vă reamintim că angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe din țară au întrerupt astăzi lucrul, între orele 9.00 — 12.00, nemulțumiți că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel