Protest anti-sărăcie la Guvern. Elena Cristian, analist DC Business: M-aș fi așteptat la un lucru când am văzut oamenii în stradă

Elena Cristian
Elena Cristian

Sindicaliştii Cartel Alfa protestează, joi, în Bucureşti şi cer creşterea urgentă a salariilor şi pensiilor, dar şi reducerea costurilor de trai. 

Elena Cristian, analist DC Business, a avut o reacție privind protestul de la Guvern.

„În mod normal, ar trebui să existe măsuri după acest protest. Așa este mersul în democrație... doar că eu nu am speranțe. Mi se pare că această lipsă de coerență în decizii, în strategii, în ceea ce urmează în cadrul legislativ și așa mai departe ne arată că politicienii care ne conduc nu au soluții în criza energetică, criza prețurilor și în tot ceea ce ne așteaptă în această iarnă. Sunt puțini oameni la protest, dar nemulțumiții sunt mult mai mulți”, a zis Elena Cristian la Realitatea Plus.

„De ce nu sunt mulți oameni în stradă? Probabil pentru că se gândesc că mai bine stau acasă, că oricum nu se rezolvă nimic. Eu sper să existe soluții coerente. Am văzut că, la nivelul Uniunii Europene, se mai deblochează sume pentru categoriile defavorizate. Sper ca toate aceste lucruri să fie transpuse, în mod corect, și în România. Sper să existe o strategie pe termen lung”, a mai zis Elena Cristian.

„Cât despre protestul de astăzi de la Guvern, m-aș fi așteptat ca măcar un ministru să fie în mijlocul oamenilor, chiar dacă sunt doar câteva sute de români. Putea să fie și un singur protestatar. Trebuia ca oamenii să fie invitați la negocieri sau să iasă cineva să le ceară o listă de revendicări. Nu cred că, în urma acestui protest, se va rezolva ceva”, a mai zis Elena Cristian, analist DC Business, la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Ce vor protestatarii

„Preţurile la energie, alimente şi alte produse esenţiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce Guvernul, economiştii şi bancherii iau măsuri care pun presiune şi mai mare asupra cetăţenilor (spre exemplu, prin creşterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record”, au transmis sindicaliştii Cartel Alfa.

Potrivit acestora, costurile aberante la energie şi costurile în creştere ale alimentelor şi ale altor bunuri esenţiale forţează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase şi îi împing pe mulţi în sărăcie.

„În acelaşi timp, atragem atenţia şi asupra faptului că, în contextul actualelor preţuri, foarte multe unităţi economice sunt puse în situaţia de a-şi înceta activitatea, iar cetăţenii români vor fi puşi în situaţii dramatice din cauza superficialităţii cu care este tratată problema la nivel politic”, a mai transmis confederaţia sindicală.

Sindicaliştii apreciază că este nevoie de acţiune imediată în patru direcţii prioritare:

 

Stoparea creşterii preţurilor!

Creşterea salariilor şi pensiilor!

Deblocarea negocierilor collective prin modificarea Legii Dialogului Social

Aplicarea integral şi fără discriminare a Legii 153/2017 şi Legii 195/2020!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel