Protest anti-restricţii în Bucureşti

Este protest, duminică seara, în Bucureşti. 

Câteva sute de oameni s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi protestează împotriva restricţiilor. Aceştia s-au îndreptat, apoi, spre Ministerul Sănătăţii. "Am ieşit să luptăm pentru libertatea noastră şi a copiilor noştri, să spunem NU vaccinării obligatorii, NU discriminării", a declarat una dintre protestatare.

Noi restricții aplicate în Capitală, după creșterea incidenței la 4,35 la mie

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat duminică o serie de noi restricții care vor fi impuse în Capitală începând de luni, de la ora 0.00, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie.

Astfel, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform deciziei CMBSU, STB va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează: în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși, iar în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

STB va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun.

Totodată, Metrorex va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel