Protest al societății civile față de decizia de a schimba numele parcului „Sf. Ștefan” din Sectorul 2: Act abuziv! Nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit!

Protest al societății civile față de decizia de a schimba numele parcului „Sf. Ștefan” din Sectorul 2: Act abuziv! Nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit!
Protest al societății civile față de decizia de a schimba numele parcului „Sf. Ștefan” din Sectorul 2: Act abuziv! Nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit!

Mai multe ONG-uri protestează față de decizia Consiliului Local al Sectorului 2 de a propune Consiliului General al Municipiului București să schimbe denumirea parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”.

'Nu aruncați cu pietre în Sfântul Ștefan!

Noi, semnatarii acestei scrisori deschise am luat act cu stupoare de faptul că instituția Consiliului Local Sector 2 a decis să ceară Consiliului General al Municipiului București (CGMB) să schimbe denumirea parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”.

Paradoxal, cel ce l-a realizat, primarul Alexandru Donescu, este și cel care l-a denumit astfel, după ce a primit terenul pe care se află parcul, chiar din partea Bisericii Sfântul Ștefan – Călărași.

Ce nu cunosc cei ce doresc acum să schimbe denumirea parcului este faptul că primarul Donescu era chiar epitrop la Biserica Sfântul Ștefan, deci ideea acestei denumiri a parcului este posibil să fi fost luată cu acordul și din dorința sa în cadrul consiliului parohial.

Prin cedarea terenului în anii 1935-1936, biserica a rămas cu Sfântul Altar în stradă și s-a consfințit cu jurământ de către Primar și Consiliul Parohial ca terenul să fie în folosul bucureștenilor, iar grădina-parc să poarte denumirea de ”Sfântul Ștefan” după cum ne precizează părintele paroh Constantin Cârlan-Ungureanu. Foarte interesant, nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit să schimbe acest jurământ, părculețul purtând numele Sf. Arhidiacon Ștefan chiar și în timpul regimului ateu, de tristă amintire pentru români.

Considerăm că acțiunea de a schimba denumirea parcului se încadrează în seria acțiunilor multiculturaliste, corect politice, prin care se încearcă ștergerea tuturor reperelor identitare creștine din spațiul public în vederea construirii la nivel cultural și social a unui nou spațiu fără repere și fără valori, cu ținta finală individul – care se dorește a fi unul care vine de nicăieri și merge spre niciunde. Ne opunem categoric acestei viziuni nihiliste și considerăm că românii trebuie să rămână ancorați în valorile creștine, singurele care ne pot oferi demnitate și identitate.

În consecință, schimbarea denumirii parcului Sfântului Arhidiacon Ștefan din București este un act abuziv care încalcă jurământul făcut de însuși primarul Donescu cu biserica Sfântul Ștefan, unul prin care se încearcă ștergerea din memoria bucureștenilor a reperelor identitare creștine.

Noi, asociațiile și persoanele semnatare, ne opunem hotărât acestei intenții de schimbare a denumirii parcului-grădină „Sfântul Ștefan”, act cu care primarul Donescu cu siguranță nu ar fi fost de acord.

Nu dorim ca instituția Consiliului Local al Sectorului 2 să intre în conștiința bucureștenilor și a românilor în general, ca având o agendă care se opune identității naționale, în conflict cu voința și conștiința majorității locuitorilor din sector, din Capitală și din România.

De asemenea, vă facem cunoscut că ne vom opune energic, folosind toate mijloacele legale care ne stau la dispoziție, precum și toate pârghiile media, pentru a stopa acest abuz, a cărei primă și unică motivație este pur ideologică, împotriva poporului român, a istoriei și a tradițiilor sale.

Semnează:

Forumul Organizațiilor pentru România

Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință

Asociația pentru Civilizație Ortodoxă

Frăția Mihai Viteazul

Asociația Basarabii

Straja Carpaților

Starea de Libertate

Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni

Grupul NOI – Neam – Onoare – Identitate

General Maior Aviator veteran de război Radu Theodoru', potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel