Protest al romilor în Bucureşti, faţă de intenţia lui Prigoană de a schimba "rom" cu "ţigan"

protest romi
protest romi

Mai multe organizaţii neguvernamentale vor organiza, marţi, un marş în Bucureşti, pentru a proteste faţă de iniţiativa legislativă a deputatului PDL Silviu Prigoană prin care acesta propune înlocuirea termenului "rom" cu cel de "ţigan".

Protestul este organizat de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială (CEDS), Romani CRISS, Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR), Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN), Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială (ADIS) şi Asociaţia Culturala Amphitheatrrom, informează Mediafax.

Marşul de protest, la care sunt aşteptaţi aproximativ 200 de participanţi, va începe la ora 11.00 în Piaţa Victoriei, în faţa Muzeului Antipa. De aici, protestatarii vor porni spre sediul Academiei Române din Calea Victoriei 125, după care se se vor îndrepta spre Muzeul Holocaustului.

Traseul marşului include ş Academia Română întrucât instituţia "a avizat favorabil iniţiativa legislativă" a lui Prigoană.

"Organizatorii marşului de protest «Me sem rom» (Eu sunt rom) îşi propun prin această acţiune să atragă atenţia opiniei publice cu privire la faptul că iniţiativa parlamentarului Silviu Prigoană încalcă drepturile omului", se arată într-un comunicat de luni al celor şase ONG-uri care s-au coalizat pentru această cauză.

Citeşte şi:

Prigoană propune schimbarea denumirii de rom în ţigan. Academia Română îl susţine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel