EXCLUSIV  PROTEST al românilor: "Lumea este foarte REVOLTATĂ". Imaginile care spun totul

O parte dintre românii care locuiesc în SUA au ieșit în stradă pentru că preotul Gheorghe Cârstea, de la biserica Sfântul Nicolae, a fost suspendat și se pare că este forțat, de Arhiepiscopul Nathaniel Popp, să se pensioneze.

DC News a stat de vorbă cu Laura Domasneanu, unul din reprezentanții bisericii Sfântul Nicolae, care a povestit câte lucruri bune a făcut preotul pentru care au protestat.

"Preotul Cârstea este susținut nu numai de membrii și enoriașii bisericii Sfântul Nicloae, dar și de alți români creștini din Miami, California, Canada etc. Lumea este foarte revoltată pentru că este posibil ca un preot să fie suspendat după toată muncă pe care a adus-o comunității de români", ne-a spus Laura Domasneanu.

"Părintele Cârstea slujește comunitatea română din America de 30 de ani. De 20 de ani este la parohia Sfântul Nicolae. Părintele Cârstea duce de ani de zile mâncarea rămasă de la mese și parastate la casele de bătrâni și la românii care nu mai au pe nimeni. A condus de multe ori câte trei ore pentru a înmormânta oameni săraci care nu mai aveau familie. A construit biserica cu mâinile sale și cu ajutorul familiei, enoriașilor și membrilor. Timp de peste 10 ani a urcat pe schele și a pus piatră cu piatră ca să avem o bijuterie de biserică. Și acum, pentru că este gata, Nathaniel vrea să pună mâna pe biserică și să fie gestionată de un preot loial lui", ne-au mai transmis reprezentanții bisericii Sfântul Nicolae.

[citeste si]

De altfel, românii din Troy, încurajați și susținuți de românii de pretutindeni, vor lupta și nu vor accepta alt preot la acestă parohie.

"Noi l-am susținut pe părintele Cârstea timp de 20 de ani și vom continua să îl susținem până la capăt. Biserica este a nostră! Nimeni nu îl va da afară pe duhovnicul nostru și suntem pregătiți pentru luptă", a mai zis Laura Domasneanu pentru DC News. Conform spuselor sale, Arhiepiscopul Nathaniel Popp nu privește cu ochi buni comunitatea de români. 

În plus, credincioșii mai doresc un singur lucru: trecerea bisericii de la OCA (Orthodox Church of America) la biserica mamă din România (BOR), astfel încât românii din diaspora americană să fie afiliați cu Patriarhia Română.

Vă prezentăm și câteva imagini pentru a vedea cum a muncit părintele Cârstea pentru a ridica această biserică fără a cere niciun ban, totul pentru români:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel