Urmărește emisiunea live


Ford Craiova. Angajaţii au ieşit în faţa fabricii

Câteva sute de angajaţi a Fabricii Ford din Craiova au întrerupt joi activitatea şi au protestat în curtea societăţii.

Câteva sute de angajaţi a Fabricii Ford din Craiova au întrerupt joi activitatea şi au protestat în curtea societăţii, în semn de nemulţumire faţă de modul în care noua conducere a sindicatului a negociat cu patronatul contract colectiv de muncă pentru 2018 - 2019, care încă nu a fost încheiat.

Adunaţi în curtea fabricii, oameni au scandat 'Ruşine!', 'Hoţii!', susţinând că 'ceea ce se întâmplă aici este sclavie'.

'Suntem sclavi pe plantaţie şi nu suntem în urmă cu 400 de ani, iar lumea nu ştie care este situaţia reală de aici', au afirmat mai mulţi protestatari. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de actuala conducere a sindicatului, pe care au acuzat-o că nu a încheiat noul contract colectiv de muncă, în care să fie prevăzută trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, conform modificărilor legislative din domeniul muncii.

Noul lider al Sindicatului Ford, Maria Manea, a declarat pentru Agerpres că negocierile cu patronatul pentru noul contract colectiv de muncă au fost încheiate miercuri, 20 decembrie, dar documentul nu a fost încă semnat.

'Negocierile de către comisie au fost încheiate ieri (miercuri-n.r.) şi urmează să se semneze contractul. Detalii în legătură cu protestul de astăzi nu pot să ofer', a declarat Maria Manea. Reprezentanţii Ford România au anunţat că negocierile privind noul contract colectiv de muncă au fost finalizate şi a confirmat că au fost identificate soluţii pentru creşterea salariului brut al tuturor angajaţilor, astfel încât, de la 1 ianuarie 2018, salariile nete ale acestora să nu fie afectate.

Declaraţiile conducerii Ford Craiova

'Ford România a finalizat cu succes negocierile cu sindicatele noastre privind contractul colectiv de muncă pentru 2018 şi 2019. În ceea ce priveşte trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, confirmăm că am identificat soluţiile adecvate şi echilibrate pentru toţi angajaţii noştri şi că vom implementa toate măsurile necesare pentru a creşte salariul brut al tuturor angajaţilor, astfel încât de la 1 ianuarie 2018, salariile nete ale acestora să nu fie afectate', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

Reprezentanţii Ford România nu au dorit să facă declaraţii pe marginea protestului de joi al angajaţilor. 'Ford România nu face comentarii cu privire la discuţiile interne dintre sindicate şi membrii acestora. Negocierile privind noul contract colectiv de muncă au fost finalizate miercuri şi nu avem nimic în plus de adăugat', menţionează Ana Maria Timiş într-un răspuns remis Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel