Protest 21 octombrie, Piaţa Victoriei: Vă oprim din nou!

Protest - imagine simbol
Protest - imagine simbol

Un nou protest a avut loc duminică, 21 octombrie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Protestatarii au început să părăsească Piaţa Victoriei, duminică seara, după ce au scandat împotriva Executivului şi a partidului de guvernământ. Aceştia au strigat "Tudorel, demisia!", "PSD, ciuma roşie" şi "Justiţie, nu corupţie!". Spaţiul în care sutele de protestatari au manifestat nu a fost delimitat de garduri. În schimb, pe margini, câţiva protestatari au afişat bannere cu mesaje precum "Depolitizarea CCR" şi "Independenţa procurorilor". 

Pentru scurt timp, în piaţă a fost şi fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu. După ora 20,00, protestatarii au stat cu spatele la clădirea Guvernului, cu mâinile sus, şi au strigat "Jandarmeria apără hoţia!", apoi "Demisia!". Câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, în faţa clădirii Guvernului. Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au arborat steaguri ale României, UE, SUA, dar şi cu #rezist şi au suflat în vuvuzele sau în fluiere. În primele rânduri ale manifestanţilor a fost adus un butoi de fier pe care a fost lipită fotografia premierului Viorica Dăncilă, iar unii protestatari au lovit butoiul cu ciocane. Traficul nu a fost oprit. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Protest şi la Cluj. Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică seară la Cluj împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de interzicere a manifestărilor spontane, dar şi împotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul justiţiei. 


Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18,00 şi unii dintre ei au vorbit la megafon pe temele menţionate, dar şi despre "desfiinţarea PSD", pe motiv că îşi încalcă propriul statut, conform căruia din conducerea partidului nu pot face parte persoane condamnate penal. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Cei prezenţi în Piaţa Victoriei arborează steaguri ale României, UE, SUA, dar şi cu #rezist şi suflă în vuvuzele sau în fluiere. În primele rânduri ale manifestanţilor a fost adus un butoi de fier pe care este lipită fotografia premierului Viorica Dăncilă iar unii protestatari lovesc butoiul cu ciocane. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. În Piaţa Victoriei sunt, la această oră, câteva zeci de persoane care protestează împotriva OUG 92, adoptată luni de Guvern, care modifică legile Justiției. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Tudor Chirilă a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu puţin timp înainte de începerea protestului: "Există tendința de a minimaliza importanța protestelor. La ce sunt bune protestele că nu s-a schimbat nimic? La ce e bun ieșitul în strada că ăștia tot nu pleacă. Cred că problema se pune greșit. Ce am fi avut fără proteste? Păi, simplu, o țară confiscată mult mai repede și aproape în totalitate.

O țară în care ei și-ar fi trecut modificările legislative în liniște. Fără să-i arate nimeni cu degetul. Ori faptul că au fost proteste i-a făcut să se grăbească, să facă mișcări greșite, să manipuleze grosolan pentru că s-au grăbit sub presiunea publică. Și asta i-a făcut să facă greșeli", transmite, în mesajul său, Tudor Chirilă. 

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Oamenii au început să se strângă deja în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Proteste similare sunt organizate şi în Timişoara, Timișoara Civică organizând un nou eveniment în stradă, în centrul oraşului, cu mesajul: „Vă vom opri!”

Protest 21 octombrie Piaţa Victoriei. Românii sunt chemaţi din nou în stradă. Protestul începe la ora 18.00, este organizat în Piaţa Victoriei şi vine ca o reacţie la adoptarea modificărilor la legile Justiţiei.

Protestul anunţat pe Facebook pentru duminică, 21 octombrie, începând cu ora 18.00 vine, potrivit anunţului lansat pe reţelele sociale, ca reacţie la adoptarea modificărilor aduse legilor Justiţiei. 

Ce spun organizatorii

"Au început cu OUG 13. Am ieșit în stradă și i-am oprit. Au continuat cu Legile Justiției. Am ieșit în stradă și Uniunea Europeană a reacționat. Au încercat să ignore semnalele din Europa și au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieșit în stradă și vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneția. Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care amenință activitatea DNA și a Parchetului General. [...] Este timpul să ieșim din nou în stradă. Să fim mulți, puternici și să-i oprim din nou.
Ne vedem duminică, în Piața Victoriei", 
scrie în anunţul evenimentului de pe Facebook. 

Cu o oră înainte de începerea protestului, îşi anunţaseră participarea 1.700 de oameni, iar alţi 7.000 erau interesaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel