UPDATE. PROTEST 15 decembrie 2019. Se cere revocarea deciziei demiterii lui Costel Vânătoru de la Banca de Gene

protest
protest

Buzoienii s-au decis să protesteze după ultima decizie de demitere semnată de premierul Ludovic Orban şi să ceară revocarea acesteia. Manifestarea va începe la ora 11,00. 

UPDATE: Protestatarii au plecat în marş spre sediul Băncii Naţionale de Gene, pentru a cere revocarea deciziei Guvernului Orban şi repunerea în funcţie a profesorului Costel Vânătoru. 

UPDATE: Sunt aproximativ 200 de persoane venite la protest. 

"Costel Vânătoru este o adevărată legendă în domeniul horticulturii. De 34 de ani munceşte în acest domeniu. Până să fie numit aici, a fost şi director şi şeful laboratorului de genetică al staţiunii de cercetare legumicolă de la Buzău. Nu numai faptul că a păstrat sămânţa de legume românească, dar a şi înmulţit-o. A venit cu ideea de a se prezerva acest tezaur cu această bancă naţională de soiuri româneşti. Acum, doar cinci la sută din legumele româneşti sunt cu sămânţă românească, restul sunt de import", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. 

"Sper să revină asupra deciziei, pentru că asta nu e o Românie normală. L-au demis noaptea ca hoţii şi au trimis aici un jurist, pentru a omorî agricultura românească", a mai spus primarul din Buzău. 

 

Decapitarea cercetătorului Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale a revoltat pe toată lumea - fie că vorbim de simpatizanți și membri USR, fie despre PSD. Când este vorba despre un profesionist, un om de excepție, pe care România nu-l merită, nu mai contează culoarea politică. În locul cercetătorului a venit un jurist: directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, care, desigur, a avut luciditatea să spună că nu se poate compara cu Vânătoru pentru că nu are nicio competență pe genetică.

Vă vom ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor de la acest protest. 

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST PROTEST AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel